Gradsko veće: Škole su vaše, ali su PARE NAŠE

Odlukom Gradskog veća na poslednjoj sednici vranjske škole ostaju bez prihoda od iznajmljivanja školskih sportskih objekata, pa sve što ostvare mora da se slije u gradsku kasu.

Gradsko veće na svojoj sednici u ponedeljak 27. maja usvojilo je predlog izmene Pravilnika o načinu korišćenja školskih sportskih objekata u svojini Grada Vranja kojim se predviđa da sva sredstva koje ostvaruju škole od iznajmljivanja objekata, umesto na školski račun, moraju da budu uplaćena u gradski budžet.

Prve reakcije iz vranjskih škola, prema očekivanju, bile su negativne na ovu odluku Gradskog veća.

- Grad neredovno i kampanjski isplaćuje materijalne troškove školama, pa smo deo tih troškova pokrivali iz sopstvenih prihoda, računajući tu i prihode od iznajmljivanje školskih sportskih objekata. Sada nam taj isti Grad, koji slabo servisira naše materijalne troškove, što je dužan po zakonu, uskraćuje mogućnost da makar ublažimo situaciju sa izmirenjem materijalnih troškova. Smatram da se radi o diskriminatorskoj odluci Grada prema ovdašnjim školama - objašnjava sagovornik InfoVranjskih iz jedne vranjske škole.

Podsećamo, vranjske škole i prosvetni radnici putnici stalno tužbama na sudu moraju da ostvare pravo na isplatu materijalnih troškova od strane Grada, kao i pravo na isplatu troškova prevoza od kuća do radnih mesta!

S. Kostić

Komentari

Ovo je jos jedna genijalna ideja najglupljeg i najgoreg vecnika za sport u istoriji Vranja. Covek tri godine glumi inspektora i nista drugo pametnije ne ume da uradi, ljudi iz vrtica su mi pricali da od te budale nisu mogli da sa grbace skinu inspekciju koju im je taj strucnjak stalno slao. Ta postenjacina je kupio stan u centru Beograda gde je kvadratni metar od 2000-3000 evra. Samo polako Nesi sve ces da vratis narodu i ti i onaj mumunjko Gonzi.

Najnovije vesti

Tončev U VLADI, Boske VAN »

Novica Tončev, potpredsednik SPS i poslanik iz Surdulice, biće ministar bez portfelja u novoj vladi, nezvanično saznaje...

Umorni vršilac dužnosti »

Da naprednjaci (retko) znaju šta rade, naročito kad je u pitanju vranjsko zdravstvo, pokazuje i najnoviji primer.Naime,...
ZutoCvece