Gradska uprava izabrala za ŠEST miliona SKUPLJU ponudu

Čak 20 miliona dinara opredelio je Grad Vranje za izradu projektne dokumentacije za radove na vodovodnoj mreži u perifernim delovima grada.

Ovaj posao dobila je, preko javne nabavke, izvesna firma iz Slovenije, za sada nepoznatog imena, jer lokalna vlast krije ovaj posao kao zmija noge.

Da nije tako, možda bi načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović odgovorio na pitanja Vranjskih vezanim za ovaj posao.

Tenderi u kanalizaciji

Ali, on to i posle više dana nije učinio, pa ispada da nešto krije od javnosti.

Malo po malo, saznalo se i šta bi to moglo biti.

Na konkurs za izradu dokumentacije javila su se, kako saznaju Vranjske, dva ponuđača,  a posao je dobila slovenačka firma, iako je imala za šest mliona skuplju ponudu!

Obrazloženje je bilo da Slovenci ispunjavaju uslove tendera, a jefitniji ponuđači (14 naspram 20 miliona) ne ispunjavaju zahteve konkursa.

Kao glavni uslov konkursa, koji je i odlučio, pojavio se kompjuterski program na kome će projekt biti rađen.

- Ovaj posao, ako bi se sprovodio u slobodnoj formi, dakle, na nenameštenom tenderu, prema proceni ljudi koji dugo godina rade na poslovima javnih nabavki, ne bi smeo da pređe iznos od četiri do pet miliona dinara - tvrde poznavaoci sa kojima su Vranjske razgovarale.

Prema tim objašnjenima, posebno je sporan «tenderski uslov» koji traži rad na programu „Info works“, koji je, navodno, jedan od najsavremenijih, predviđen za gradove koji prelaze pola miliona stanovnika.

Ako ništa drugo, zanimljiva je bar zbog činjenice da će ga slovenački konzorcijum, dobitnik na pomenutom tenderu, primenjivati na projektima za deo Vranja i sela na južnom pravcu koja imaju zajedno manje od 10.000 stanovnika.

Gradska uprava odbila je da se izjasni o ovom poslu.

Vlast asfaltira bez komunalnog programa

Šta kriju?

Komentari

Toliko o vašem poštenju.Pa vi ste gori nego svo prethodni zajedno.Kao živi pesak ste ,nema nam spasa sa vama.

Ocigledna pljacka na veliko. Pljackaju i ne obaziru se na nista, briga njih i za grad i za narod, bitno im je samo da napune dzepove. Ovo je SRAMOTA sta se radi sa parama poreskih obveznika!!! Trebalo bi neko da obavesti licno Vucica da vidi malo sta rade SNS kadrovi iz Vranja!!!

Najnovije vesti

Boske na Pegazu »

Nedugo pošto su se pojavile glasine da je Dragan Stevanović Boske kandidat za ministra privrede ili turizma, stigao je h...
ZutoCvece