Grad najavio dalju podršku NURDOR-u

Akcija “I ja se borim”, koju organizuje Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka NURDOR svakog 15. februara, ovoga petka po četvrti put održana je i u Vranju.

Akcija je organizovana uz podršku Crvenog krsta Vranje, Kancelarije za mlade, Centra E8 te ministarstava zdravlja i prosvete.

U ime Grada predsednik Skupštine Dejan Tričković je rekao da je misija NURDOR-a „najhumanija, ali i najteža“ i da je zadatak lokalne samouprave, ali i svakog pojedinca, udruženja i organizacije, pomoć i podrška ovom udruženju.

- Lokalna samouprava preko Fonda za pomoć deci oboleloj od malignih bolesti svakodnevno pruža pomoć i podršku. Sa tom praksom nastaviće se i u narednom periodu. NURDOR-u želim da nastavi sa humanim radom, a svoj bolesnoj deci i njihovim porodicama, da istraju, da budu jaki i da pobede ovu tešku i opaku bolest - dodao je Tričković.

Ivana Smiljković, volonter NURDOR-a, istakla je da je cilj ovog udruženja stvaranje boljih uslova za lečenje dece i njihovo što brže ozdravljenje.

Novac koji je prikupljen u ovoj akciji, kupovinom balona, promotivnih artikala i donacijama, namenjen je za izgradnju dečjeg onkološkog odeljenja u Beogradu.

U prigodnom muzičkom programu nastupili su Đorđe Popović, Vladimir Ćuković i Emin Demirović.

Tačno u 13 časova, na trgovima i šetalištima u više od 30 gradova širom Srbije, pušteni su baloni podrške mališanima koji se leče i u ime sećanja na one koji, nažalost, više nisu sa nama.

Nurdor olakšava život deci oboleloj od raka i njihovim najbližim, pružajući praktičnu, emotivnu i materijalnu podrški.

Nurdor je nacionalno udruženje roditelja dece obelele od raka. Udruženje sačinjavaju roditelji, medinisko osoblje i svi ljudi dobro volje.

Najnovije vesti

ZutoCvece