GRAD šakom i kapom DELI PARE naprednjacima!

Grad Vranje je na konkursu za finansiranje humanitarnih organizacija dodelio preko sedam miliona dinara, a od tog novca više miliona otišlo je na udruženja koja su na svaki način bliska Srpskoj naprednoj stranci u Vranju.

Pored nekih čudnih odluka, u čitavoj priči ima i direktnog kršenja zakona, kao što je dodeljivanje 200.000 dinara Romskom kulturnom centru iz Vranjske Banje, na čijem je čelu Zvezdan Ramić, većnik u Banji i član komisije za dodelu sredstava.

Organizacija «Euros» na čijem je čelu Slavko Dojčinov iz Omladine SNS u Vranju dobila je na konkursu 650.000 dinara, umesto prošlogodišnjih 250.000 dinara.

Dojčinov je koordinator Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu i najbliži saradnik Zorana Velinovića (SNS), doskorašnjeg pomoćnika gradonačelnika Vranja.

Na čelu organizacije «Zaštitnik», koja je, iako osnovana u septembru 2017. godine, dobila 300.000 dinara, je Dragana Milojević, supruga Nenada Milojevića Šoneta, šefa Saveta za socijalna pitanja SNS-a, dobila 300.000 dinara.

Jedan od uslova konkursa je bio da, osim usvojenih planova i programa, udurženja dostave i završni račun za prošlu godinu.

Šta su mogla da dostave novoformirana udruženja poput „Zaštinika“ ostaje samo da se nagađa.

Centar za društvene integracije u Vranju, koji vodi Anita Stojanović, predsednica Saveta za informisanje SNS, dobio je 100.000 dinara, a isto toliko dobilo je Udruženje penzionera «Đerenka» na čijem je čelu Dobrivoje Spasić, predsednik Unije penzionera SNS u Vranju.

Postoji sumnja da ovo udruženje formalno uopšte i ne postoji, što vlast nije sprečilo da mu dodeli novac.

Ostaje nejasno i kako je organizacija «Kvantum» iz Novog Sada dobila na konkursu u Vranju 90.000 dinara i šta će ovo udruženje raditi u Vranju. .

Takođe je za sada nepoznato kako je «Solidarnost» iz Niša dobila na konkursu Grada Vranja čak 600.000 dinara, mada se u krugovima bliskim SNS sve češće pominje takozvana «niško-crnogorsko-vranjskobanjska veza», ali za tako nešto nema uverljivih dokaza.

U APR-u nema podataka o udruženja „Đerenka“, Centru za društvene integracije i „Sestipeu“, za koje se sumnja i da je brisano iz registra udruženja.

Najveći gubitnici konkursa svakako su SUBNOR, koji je prošle godine dobio 600.000 dinara, a ove godine ni dinar, Omladinski savez koji je ostao bez prošlogodišnjih 120.000 dinara, kao i GKUD „Sevdah“, koji je lane imao prihod po ovom konkursu od 600.000 dinara.

SSB - S. Kostić

Komentari

Ne ovo je opste ludilo, katastrofa polupismenog sveta, sizoidnih umova i prostaka. Opljackase sve, jednu ulicu nisu asfaltirali, grad je prljav i strokav, epidemija nam preti. Gladni, neizivljeni. Pamtite dobro, platice neko kalimansku utrinu za ovo!!!

Pljacka treceg rajha!!! Ovo ni turci nisu radili, ovi prostori ne pamte ovakav zulum !!!

Tuzioce Trajkovic, citaj, aktivno i proaktivno reaguj! Sta mislite o promeni Ustava i da li se slazete sa kritickim misljenjima Vasih kolega? Vranjske, vreme je intervju sa tuziocem.

Negu dirajte pece rakiju od orasi,treci kazan!

Odakle vam ove ibformacije bre imate uljeze u stranku a finansirate opet prevarante

...ovakav lopovluk i krimi radnje nisu zabelezene cak ni za vreme crvene bratije...
...raspadnjaci, ne zaboravite, sve dodje na naplatu, pre ili kasnije..ovako ili onako....

Xaxa na sone zena xaxa ce podeli sonuj bulku talentovanih.djoso ti li gi podrzavas

Lide,smiri hormoni, ne valja za zdravlje a i minic u tvoje godine i na ovoj vreme moz da steti hahaha hahaha hahaha, pa nek podeliv žene, dosta si ti delila kude si stignala, prošlo tvoje vreme, ti si baba, zar ne, idi čuvaj unuciki, to je relaksirajuce za zenu tvojih godina.

Ovaj Trajko zastupa klijenti iz Topolnicu,kakva slika,bravo novinari.

Класичан нацизам.

SEVDAH ne moze jer su 100% crveni puleni, Omladinski ne moze jer je predsednik SPS, a SUBNOR ne moze jer su komunjare i clanovi SPSa. Imate li jos neko pitanje?

Sto ce dosta ljudi da napipa corku kad padnu sa vlasti, auuu bice veselo!!!

Gde mi zivimo kad su komandanti konobari, onaj iz Surdulicu i Šone.. Otvori se zemljo

Najnovije vesti

DJB: Pretnje su NEDOPUSTIVE »

Gradski odbor DJB najoštrije osuđuje konstantne napade i teror nad novinarima i urednikom portala Info Vranjske. - Ne m...

NUNS: Novi napad na Info Vranjske »

Nezavisno udruženje novinara Srbije obaveštava javnost i nadležne organe da su novinari portala Info Vranjske ponovo izl...

PRAVI DANHIL ponovo u Vranju! »

Kompanija British American Tobacco (BAT) saopštila je u utorak da je započela je proizvodnju jednog od svojih najpoznati...
ZutoCvece