Građani pitaju: GDE su naši spomenici iz parka?

Građani Vranja preko portala InfoVranjske pitaju gradsku vlast gde su spomenici najznamenitijim Vranjancima iz gradskog parka??

Vranjanci traže da im gradska vlast odgovori šta je sa spomenicima ocu Justinu Popoviću, jednim od najvećih duhovnika pravoslavlja, Đorđu Tasiću, velikom pravnom teoretičaru, Milanu Vlajincu, redovnom profesoru Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu, Jovanu Hadživasiljeviću, etnologu i istoričaru i doktoru Franji Kopšu, jednom od najvećih dobrotvora u istoriji Vranja?

Nezadovoljni Vranjanci kažu «da su razumeli da su spomenici bili uklonjeni za period od skoro 600 dana rekonstrukcije gradskog parka, ali da im nije jasno zašto nisu vraćeni ako je rekonstrukcija okončana»!?

Vranjanci pitaju «da li gradska vlast uopšte misli da spomenike najznamenitijim Vranjancima vrati u park gde su bili postavljeni ili namerava da ih trajno ukloni»!?

Podsećamo, u gradskom parku je jedini ostao spomenik književniku Borisavu Stankoviću.

- I njega bi sklonili da su mogli, ali je spomenik Bori takav da se ipak nisu usudili da to urade - komentarišu nezadovoljni Vranjanci.

S. Kostić

Komentari

Dragi moji sugrajani jednom smo komentarisati oko biste upokojenog Ave Justina Popovića ili još bolje da znaju naprednjaci Sveti Čeliski novokanonizovani srpski svetitelj. To govori da ova nepismena i neškolovana uličarska bagra nema pojma. Oni prvo nikada nisu dostojni da vode grad, narod Vranja i Srbije. Meni je žao što ova žuta banda koja je prebegla iz DS, koji su jole malo školovaniji od ovih, bet trunke poštovanja prema kolegama iz SNS-a, da ih malo posavetuju o ljudima čije su biste i obeležja bila u gradskom parku. Da to predstavlja poštovanje prema najznamenitijim Vranjancima koji su u belom svetu predstvljali Vranje i vranjance. Ali da imaju malo pameti oni to nebi uradili. Imam sada predosecaj da pod pisanje portala i komentara vranjanaca postaviće to nahnadno sa nekom njihovom pričom

Па није џаба Свети Јустин окретао главу кад је пролазио поред ВрањЕ...још за живота су му комунисти и остатак србадије из града, загорчавали живот.... Ништа ново под капом небеском...

Тако је! Где су?! Један споменик (Бори Станковићу) је мало да се деца примитивних родитеља пењу по њему и јаше га. Дајте још да има шта да се јаши за сликање!!!

stari spomenici nisu bas lepo uradjeni zato ce ova vlast uraditi nove spomenike i postaviti u parku

Najbolje Vucicu spomenik da dignemo.
Jedva cekam trenutak kad cemo stoku izdajnicku da ganjamo

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece