Goran Mihajlović, Vranjanac u Kanadi: NIJE sve u NOVCU

Goran Mihajlović se, nakon diplomiranja 1991. godine  na Elektronskom fakultetu u Nišu, smer „informatika,  zaposlio u Istraživačkom Institutu EI u Nišu.

Dve godine kasnije prešao je u „Simpo”, kao jednu od najperspektivnijih firmi u to vreme, da bi u jeku ekonomske krize, kao i hiljade mladih stručnjaka iz Srbije 1995. godine otišao u Kanadu, u potrazi za boljim životom.

Trenutno je direktor grupe za razvoj i podršku softvera za praćenje poslovanja u korporaciji Infor u Kanadi.

 „Infor je jedna od najvećih firmi za proizvodnju softvera za praćenje poslovanja u svetu, u kojoj i danas radim.

Dve decenije sam tu i u Inforu sam izgradio uspešnu karijeru. Napredovao sam više puta, najpre na tehničkim pozicijama, a potom i na rukovodećim“, kaže Mihajlović.

PETAR PEŠIĆ: Vranjanac u Čikagu

On navodi da održava komunikaciju sa prijateljima i rodbinom i jedva čeka da dođe u Vranje.

„Uvek pre primetim lepše promene u gradu, nego li one druge. Grad definitivno izgleda modernije i uređenije nego kada sam iz njega otišao.

Raduje me kad vidim da je privatno vlasništvo uticalo mnogo da Vranje izgleda bar u nekim delovima lepše nego pre.

Naravno, ima i oronulih delova grada, napuštenih fabričkih zgrada, čak je i Pržar manje blistav nego što je bio, a teniski tereni iza njega su potpuno napušteni.

Ne mogu da ne primetim da nema više Simpa, Jumka, Koštane, simbola ekonomije grada pre rata. Mnogo ljudi je bez posla i snalazi se kako zna i ume.

Međutim, sa iskustvom iz obe zemlje, poznavajući društvene sisteme u njima, mogu da kažem da nijedan sistem ili zemlja nisu savršeni“, reči su Mihajlovića.

Amerika na lutriji

Njegovi prijatelji neretko odlaze u Toronto, gde Mihajlović živi sa porodicom.

Obično ih zanima kako se živi ovde, a ja pokušavam da ih ubedim da nije sve u novcu. Porodica, prijatelji i uzajamna osećanja, šale i smeh uz domaću rakiju i srpsku kuhinju je nešto što je neprocenjivo i ne može se dobiti novcem, ili životnim standardom“, kaže ovaj uspešni Vranjanac koji živi i radi u Kanadi.

S.C.

Najnovije vesti

I bi kiša, i bi PARK »

Posle 588 dana čekanja Vranjanci su konačno dobili nešto što liči na park.Rekonstruisani gradski park otvoren je posle 5...

Nastavak za BUŠTRANJICU 21. juna »

Saslušanjem svedoka u četvrtak 12. maja u Višem sudu u Vranju održano je ročište u glavnom pretresu u predmetu protiv ok...
ZutoCvece