Gimnazijalac iz Vranja POBEDNIK NACIONALNE OLIMPIJADE

Maturant Miša Stanković osvojio je prvo mesto na Nacionalnoj geografskoj olimpijadi i izborio učešće na Balkanskoj geografskoj olimijadi, saopštila je gimnazija „Bora Stanković“.

Prema saopštenju, na Olimpijadi je učestvovalo 120 takmičara iz cele Srbije, a iz Gimnazije se plasiralo pet učenika koji su takođe ostvarili zapažene rezultate.

- Predstavljati školu i sebe na ovom takmičenju je izazov, čast i ponos. Samo takmičenje je multi-disciplinarno i sastoji se iz tri dela.Traži se dosta logičkog pristupa i primenu geografskog znanja u praksi. Učešće mi je omogućilo susret sa drugovima koje sam ranije upoznao. Osvojeno mesto omogućilo mi je upis na fakultet bez polaganja prijemnog. Ova priznanje je samo dokaz da se trud, rad i zalaganje isplate - rekao je Stanković.

Mišina mentorka, profesorka Vesna Bogdanović, kaže da Stanković već tri godine učestvuje na Olimpijadi i postiže odlične rezultate.

- Ove godine se plasirao i za Balkanijadu što samo potvrđuje njegov ogroman uspeh - rekla je ona.

Maturant Miša Stanković je svestrana ličnost što potvrđuju njegovi rezultati u različitim disciplinama , kao i njegov istraživački duh i širina u obrazovanju, kaže se u saopštenju.

- On je tokom školovanja pomerao granice uspeha, negujući svoj istraživački pristup i kritičko mišljenje, što ga negde svrstava u istaknute pojedince, a ujedno i spremnost da bude deo tima i da svoj ogroman doprinos - rekla je direktorka škole Suzana Mišić Stanković.

NVR

Najnovije vesti

ZutoCvece