Gde su MILIONI EVRA iz SIMKE?

Nevolje sa fabrikom čokolade “Simka” i dalje se nastavljaju, ovoga puta kroz otpuštanje 22 radnika firme.

Poznato je da zaposleni u ovom preduzeću ne primaju zarade od oktobra 2018. godine, da se sada nalaze na plaćenom odsustvu, ali su ovih dana ostali i zvanično bez posla.

Kako kažu u sindikatu “Simke”, radnici se nisu sloožili sa najavljenim rešavanjem tehnoloških viškova u firmi, a događaji koji su usledili dali su im za pravo.

Po sindikalcima, sada u “Simki” radi samo 12 ljudi, dok su ostali dobili otkaz.

- Rukovodstvo fabrike sprovelo je program rešavanja viška zaposlenih na silu. Pomenuto rukovodstvo je ucenilo zaposlene da potpišu izjave kojim se odriču otpremnine, kako bi zaposleni mogli da se prijave kod Nacionalne službe za zapošljavanje i ostvaruju pravo na novčanu naknadu za nezaposlenost i zdravstveno osiguranje - objašnjavaji sindikalisti.

Prema ovim navodima, čim su otpušteni rešili svoje probleme sa NSZ, odmah su krenule tužbe radnika, koji su sada rešili da stvari isteraju na čistac.

No, izgeda da se problemi tek tu otvaraju.

Naime, prema svedočenjima sindikalaca, “Simka”, kao deo industrije hrane “Dunja”, u 2019. godini na računu kod “Deleza” (bivša “Delta”) imala je preko sedam miliona dinara, koje nisu mogle biti podignute jer je “Simka” u blokadi.

Rukovodstvo je, kažu radnici, uspelo da te pare podigne preko neke posredničke firme, da deo isplati odabranim zaposlenima, dok se delu gubi svaki trag.

Uz to, zaposleni se pitaju i gde je završio novac od kredita koji je podignut još 2018. godine u iznosu od tri miliona evra, kao i gde je završio novac od ino-partnera?

- Samo od firme „Dauti“ preko koje se izvozila čokolada na Kosovo i u Albaniju svakog meseca u kešu je dolazilo oko 50.000 evra, a zatim je taj isti novac prosleđivan u Beograd. Sumnjamo da je tako verovatno završavao i novac od izvoza čokolade u Rumuniji i BiH - kažu u sindikatu

Zbog ovakvog stanja i sumnje da je bilo velike krađe zaposleni će podneti krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, pa je sada na nadležnima da uz pomoć finansijskih stručnjaka koji rade pri MUP-u utvrde u kojoj meri se kralo na štetu zaposlenih radnika, kao i na štetu manjinskog suvlasnika, „Simpa“.

SSB

Komentari

Империја Драгана Томића се урушава. Фабрика намештаја на путу пропасти, најбоље катанац. У Жбевцу не ради. Симка катанац. Е ово је Швајцарска на југу Србије. Решили да једу опљачкано и да ништа не раде, јер у капитализму не могу да живе вечито на рачун државе.

Bez brige, Milentije, nakrali su se oni dovoljno. Ima dovoljno za sve njih, za bahat I lep zivot.Ne znaju koliko su teski I sta sve imaju. Nekretnine na svim ekskluzivnim destinacijama.

Kako je Dragan Tomić uništavao i izvlačio pare iz Simpa to isto rade i ovi sada
Rasprodaju Cveće, Pržar Vlasinu..
Svi znaju ko je kupio te firme i ko stoji iza te firme koja kupuje sve u Srbiji
Naravno to znaju i vranjske ali o tome ne smeju da pišu kao i o tome koja je firma vlasnik Oktavije koju vozi Bulatovič

Ma tog STARCA treba uhapsiti i sve im porodicno oduzeti on je sve upropastio kompletno SIMPO .

Koliko nam dobro ide da je svim naprednjacima i podguznim sps muvama prosto neprijatno !

Svi znamo gde su otisle pare, na luksuzni zivot bogatih naslednica dinastije Tomic. Organizovani kriminal I bogatstvo steceno na radnickim ledjima. Ovo je vec pitanje za tuzilastvo, pod uslovom da I oni nisu debelo placeni pa zmure. A Deleze je nacinio krivicno delo jer je novac prebacio na tajni racun, a ne na pravi gde duguju porez I doprinose drzavi, struju, vodu I ostla potrazivanja.Ali, u zemlji Srbiji je sve moguce!

A glavna S je doprinela ovoj situaciji, nemarom,nezainteresovanoscu I alavosti.Dovoljno je bilo sto joj zamazu oci letovanjem za Dz, za nju I porodicu, u Nea Potidei koju su sagradili bas radnici Simke, koji su sada na ulici. Neko to od gore vidi sve!

Mozemo mi da pisemo I komentarisemo do mile volje.Gazdarica se upravo brcka u N.Potidei, uziva u svojoj vili, a drustvo joj prave sefica iz Vranja I jos jedna gospodja iz Bg-a. Umorile se jadne od napornog rada I dosadnih radnika koji ih provlace po medijima, pa da smire zivce.

Najnovije vesti

Ode i SREĆKO?!!! »

Srećko Pejković, načelnik Pčinjskog okruga, nalazi se pred smenom sa te funkcije, saznaju Info Vranjske.Pejković, inače...
ZutoCvece