Fudbal: Reorganizacija zona od jeseni

Zonski sistem takmičenja u okviru Fudbalskog saveza Regiona Istočne Srbije biće reorganizovan od jeseni ove godine u takmičarskoj 2019/2020. godini, pa će se i Zona Jug takmičiti u drugačijem organizacionom obliku.

Prema usvojenoj reorganizaciji FS RIS, Zonu Jug činiće sedam klubova iz Jablaničkog okruga, po četiri kluba iz Pčinjskog i Topličkog okruga i jedan klub sa Kosova i Metohije.

Za klubove sa područja Pčinjskog okruga nastupajuća reorganizacija doneće benefite u vidu manjih troškova za putovanja, jer su Jablanički i Toplički okrug geografski bliži jugu Srbije od gradova Pirotskog i Nišavskog okruga.

U Zoni Jug po novom sistemu sa područja Pčinjskog okruga u narednoj prvenstvenoj sezoni nastupaće klubovi Pčinja iz Trgovišta, Vranjska Banja i Morava iz Vladičinog Hana, a četvrti klub biće prvak Okružne lige, najverovatnije Klub Vojske Srbije Granizona u Vranju Nebeski anđeli.

Najnovije vesti

Sneg na putevima juga Srbije »

JP «Putevi Srbije» saopštili su da snega do pet centimetara ima na putevima juga Srbije u višim planinskim predelima, a...

KO LAŽE, Slobodan ili Gonzi? »

Gradonačelnik Vranja Slobodan Gonzi Milenković gostovao je na lokalnoj naprednjačkoj televiziji, gde je između ostalog p...
AluTerm plus