FOLKLORI kao ZAJEDNIČKO NASLEĐE (FOTO, VIDEO)

U sredu, prvog dana manifestacije ,,Dani Vranja" održana je i 13. Međunarodna smotra folklora, uz učešće ansambala iz Makedonije, Rumunije i grada domaćina.

Uobičajeno ushićeni, sa mnoštvom ličnih impresija („presrećna sam“, „zadovoljstvo mi je“ i slično) gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković i većnica Zorica Jović priredili su prijem za učesnike.

Gradonačelnik Milenković je naglasio da ,,druženje ne poznaje granice“, a „umetnost najbolje oslikava dušu naroda“.

U ime prisutnih folkloraca skupu se obratio i Vladimir Janković iz „Sevdaha“, a na gostoprimstvu su se zahvalili i učesnici iz Rumunije i Makedonije.

Posle samog prijema, folklorni ansambli po tradiciji prodefilovali su glavnom ulicom na putu do improvizovane bine na parkingu u centru, gde su kasniije nastupili.

Nastupe folklora pratio je i značajan broj ljudi, što se svakako može računati u plus organizatorima ovogodišnjih „Dana Vranja“.

SSB

Najnovije vesti

Sad i Cara Dušana JEDNOSMERNA »

Deo ulice Cara Dušana biće jednosmeran od ponedeljka 18. novembra, saopštava JP «Urbanizam i izgradnja Grada Vranja».Sao...

Partizanski put GUTA automobile »

Na Partizanskom putu, koji se obnavlja već više od godinu dana, desila se još jedna ružna saobraćajka. Automobil nekog V...
Sajam Zaposljavanja