FK Vranjska Banja lider iz inata

Fudbalski klub Vranjska Banja, član Zone "Jug", već tri prvenstvene sezone prkosi teškoćama i finansijskim problemima i uspešno se takmiči u sadašnjem rangu, okupljajući veliki broj mladih sportista da se bave fudbalom i žive zdravim načinom života.

- Vranjska Banja je posle tri kola novog šampionata Zone "Jug" prva na tabeli sa osvojenih maksimalnih devet bodova, a u prethodne dve sezone plasirala se u gornji dom zonaša, uprkos brojnim nedaćama koje pritiskaju ovaj klub kome je Grad Vranje za 2019. godinu udelio sirotinjskih 500.000 dinara -, ističu u banjskom fudbalskom zonašu.

Po rečima ljudi iz Vranjske Banje, gradska vlast je koliko-toliko imala razumevanja za klub, ali su najmanje sagledani od lokalnih faktora u Banji.

- Grad je pod direktnim pritiskom Slaviše Bulatovića, predsednika Gradskog odbora SNS i narodnog poslanika, smanjio finansije za klub iz Banje ne uvažavajući rang takmičenja koji je četvrti u fudbalskoj hijerarhiji u Srbiji, baš kao da Bulatović nije žitelj Vranjske Banje, pa se snalazimo na svakojake načine, a deo potreba finansiramo i iz ličnog novca -, kažu Banjčani, članovi Uprave kluba.

Osim finansija, lokalna vlast u Banji uskratila je klubu i druge vidove pomoći.

- "Uprava Banje" je prestala da daje svoju kosačicu trave banjskom zonašu po naređenju Slaviše Bulatovića, pa nam je svojim traktorom za košenje najpre pritekla u pomoć Vojska Srbije, odnosno klub Nebeski anđeli sa kojim imamo prijateljske odnose. A pre nedelju dana traktor za košenje trave ustupio nam je FK Trnovac iz Velikog Trnovca, kojima se, kao i Vojsci Srbije, najiskrenije zahvaljujemo na ovim prijateljskim gestovima pažnje, što nikada nećemo zaboraviti -, potenciraju Banjčani.

Fudbalski radnici u Vranjskoj banji ne zaboravljaju ni nedavnu pomoć koju je klub dobio od Novice Tončeva, narodnog poslanika i predsednik FS RIS.

- Tončev nam je poklonio šest lopti, dve mreže, opremu za fudbalere, trenerke, šupkavce za treninge u zimskom periodu, što sa zahvalnošću pamtimo.

FK Vranjskoj Banji je prošle godine JP "Vodovod" isključio vodu zbog dugova koji nemaju veze s klubom, pa je klub na sudu oposlio uključenje vode tužbom za smetanje poseda sa predlogom privremene mere.

- Ovog leta, baš u jeku intenzivnih priprema za sezonu 2019/2020, "Vodovod" nam je nezakonito isključio vodu, a sudski spor za smetanje poseda još uvek traje, pa je morao da nam uključi sudskim nalogom. Mi u klubu znamo da iza svih ovih iživljavanja sa klubom stoji sprega Bulatović – Đorđević, generalni direktor "Vodovoda", koji su se odavno urotili protiv FK Vranjska Banja. Baš zato mi iz inata radimo i postojimo, a sada smo i lideri na tabeli Zone "Jug" -, kategorični su u FK Vranjska Banja.

Podsećamo, svi funkcioneri i članovi Uprave FK Vranjska Banja su članovi SNS i na poslednjim izborima 2016. godine vredno su radili u korist stranke, ali su zadnje dve godine u nemilosti Bulatovića i njegovih saradnika zbog kritičkih stavova prema njegovom načinu vođenja politike i odnosa prema biračima u Vranjskoj Banji.

Komentari

Bulco pamtis li ko ti je davao pare kad si igrao fudbal i radio u simpo u podrum,BRZO ZABORAVLJAS NEKE STVARI

Najnovije vesti

NOVI građevinski HAOS u centru »

I dok se gradski park još uvek nije renovira, (evo nema ni godinu dana, p. a.) lokalne sile kreću i u raskopavanje ulica...
ZutoCvece