FINANSIJSKI KOLAPS U NAJAVI! Oko 750 radnika ZC tužbama traži 140 miliona

Oko 750 radnika Zdravstvenog centra (ZC) Vranje tužilo je tu ustanovu u poslednje tri godine zbog neplaćenih putnih troškova i vanrednog radnog angažovanja preko uobičajenog radnog vremena ili po nekom drugom osnovu.

Kako je Info Vranjskim rekao direktor ZC Dragan Veličković, za neplaćene troškove prevoza pristiglo je 460 tužbi, za prekovremeni, nedeljni, noćni i smenski rad vranjsko zdravstvo tužilo je 175 radnika, zbog proglašenja za tehnološki višak utuženje je stiglo od 27 bivših radnika, a za minimalnu zaradu 31 tužba.

Sedam tužbi stiglo je zbog neusklađenih koeficijenata, četiri za neisplaćenu naknadu za odvojeni život , za neizmirene obaveze po privremenim i povremenim posloima devet, za docnju u isplati zarade dve tužbe.

Za obaveze po osnovu trudničkog bolovanja ZC je dobio tri tužbe, za zasnivanje radnog odnosa dve i za naknadu zarade trideset tužbi.

Članovi bivšeg UO ZC Vranje tužbom traže pola miliona

U slučaju eventualne pozitivne presude u ovim slučajevima, ZC bi bio na gubitku za čak 140 miliona dinara.

Zdravstveni centar je sada u blokadi na 100 miliona dinara, ako se naplati sve ovo, a hoće, bićemo u minusu 240 miliona dinara.

To dolazi na naplatu do kraja ove godine.

Reč je o sudskim sporovima iz prošlosti, iz 2014, 2015. i 2016. godine.

Bivši menadžmenti su radili kako su radili i evo nam epiloga takvog rada“, kaže za Info Vranjske Dragan Veličković, direktor Zdravstvenog centra u Vranju.

On ističe da sadašnje rukovodstvo Zdravstvenog centra nije potrošilo ni jedan dinar nenamenski.

„Nema reprezentacije, ponašamo se striktno domaćinski i odgovorno u vođenju celog sistema Zdravstvenog centra“, napominje Veličković.

J.R.

Komentari

Ne zuri dragi direktore, sva participacija koja se uzima u blagajni od strane izvrsenja je nenamensko trosenje. Bolje se informisite ili pitajte svog finansijskog direktora. Ti dugovi su vam nisu opravdanje da vam pacijente jedu crvi zbog nemara vasih lekara

Od JULOVCA sta covek da ocekuje,rece klozeti ce popravi,ono evo KOLAPS.

Pink panteri mogu da te spase DRAGANE inace ce zavrsis u KLOZET!!!!

Pink panteri mogu da te spase DRAGANE inace ce zavrsis u KLOZET!!!!

Pa li podnesi ostavku vis da ne biva..nego mila foteljka i lepa paricka..

Najnovije vesti

Veliki požar u naselju Raška »

Kako javljaju čitaoci Info Vranjskih sa lica mesta, u petak uveče u jednoj porodičnoj kući u naselju Raška izbio je veli...

Da li je bilo ŠTRAJKA U SIMPU? »

Žene zaposlene u proizvodnim pogonima vranjskog «Simpa» obustavile su rad u četvrtak 15. aprila u 12,30 sati zbog neispl...
ZutoCvece