Filmovi sa festivala Slobodna zona i u Vranju

Filmski festival Slobodna Zona ovog proleća kreće na svoju 11. turneju, u preko 40 gradova i mesta širom Srbije među kojima je i Vranje.

 Vranjska publika imaće priliku da pogleda četiri filma sa 12. izdanja Slobodne Zone održanog tokom novembra u Beogradu, Novom Sadu i Nišu.

Film koji će otvoriti Turneju Slobodne Zone u Vranju  je najnoviji  film legendarnog Vernera Hercoga o fenomenu internet, njegovom nesagledivom uticaju i posledicama – “Čujte i počujte”.

Drugi film je “Neruda”, Pabla Laraina u kom Gael Garsija Bernal igra ulogu policijskog inspektora koji progoni čuvenog čileanskog pesnika Pabla Nerudu.

Za višestruko nagrađivani dokumentarac “Pod suncem”, Vitalija Manskog, na festivalu se tražila karta više.

Ovaj film nam otkriva životnu svakodnevnicu diktatorske Severne Koreje, kao i ono što se krije iza nje.

“Dok otvaram oči” je igrani film o mladoj Fari koja živi u Tunisu i protiv volje svoje majke peva u društveno angažovanom bendu, voli život, žurke, otkriva ljubav i noćni život svoga grada.

U saradnji sa Grupom 484, nakon projekcije filma „Požar na moru“, koja će biti održana u maju, u Sali Javne biblioteke “Bora Stanković” u Vranju, biće organizovane i tribine koje tematizuju pitanja prisilnih migracija i izbeglištva.

Turneju Slobodne Zone podržali su Francuski institut u Beogradu i Distributerska kuća Five stars.

Projekcije filmova će biti održane u Sali Javne biblioteke “Bora Stanković” od 18. do 21. aprila sa početkom u 17 časova.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Najnovije vesti

Ljajić SPUŠTA RAMPU za Bosketa »

Iako je po mnogim predviđanjima Dragan Stevanović Boske već viđen u Vladi Srbije, na mestu ministra turizma, ili čak pri...

I Mice sit i ovce na broju »

Iako je priželjkivao novi mandat u Gradskom veću Miroljub doktor Stanković defakto će morati da se zadovolji novim radni...
ZutoCvece