FIJASKO izgradnje banjskog ŠETALIŠTA

Realizacija projekta pešačke zone u Vranjskoj Banji zastala je 99. dana izgradnje, dan pre zadatog roka od sto dana, zbog još uvek (ne)spornog prava privatnog lica na deo ulice!

Na trasi šetališta raščišćena je situacija sa zauzećem zemljišta od strane privatnika na neparnoj strani pešačke zone, ali je zastala realizacija projekta «u punom formatu» na parnoj strani.

- Još uvek nisu uklonjeni objekti privatnog vlasnika koji aktuelnoj vlasti, pozivajući se na, kako kaže, validnu papirologiju, de fakto prkosi u nastojanju da sve urade po projektu - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, privatni vlasnik već je bio u Gradskoj opštini da raščisti situaciju oko svojih imovinskih prava sa aktuelnim vlastima u Vranjskoj Banji.

- Privatnik se i dalje poziva na svoje privatno vlasništvo nad (ne)spornim zemljištem i svakako očekuje određenu nadoknadu od strane države. Vlast, međutim, ćuti i ne oglašava se povodom problema koje Banjčani već sa dosta ironije i sarkazma nazivaju «krnje šetalište», pa su obe strane u pat poziciji, baš kada vešti trgovci «tvrde pazar» - smatra sagovornik InfoVranjskih.

Bilo kako bilo, tek Banjčani danima upozoravaju da je sreda 16. oktobra 99. dan izgradnje šetališta u Vranjskoj Banji, a graditelji su još uvek u «podzemlju», odnosno, sređuju podzemne instalacije, kao da su zaboravili na obećanje «da će pešačka zona biti gotova za sto dana»!?

- Nema te sile koja će završiti šetalište za 100 dana, pa taj rok ističe u četvrtak 17. oktobra, jer je izgradnja zvanično krenula 9. jula. Ovo drastično kašnjenje predstavljati fijakso aktuelne vlasti u Vranju i Vranjskoj Banji - ubeđen je sagovornik InfoVranjskih iz Gradske opštine.

S. Kostić

Najnovije vesti

Surdulica: Radnik upalio motore »

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika započeli su pripreme za naredni šampionat u petak 3. jula, prozivkom koju je i...
ZutoCvece