Evo kako se mešetari parama građana u PARKING SERVISU

Tender za nabavku softvera za SMS kontrolu i naplatu parkinga u JKP “Parking servis“ u Vranju, koji će biiti okončan ovih dana, budi sumnje u ozbiljne koruptivne radnje, piše čačanski portal Morava Info.

Portal prilaže i dokummenta za potkrepu svojih tvrdnji, a sumnja na korupciju najozbiljnija je kada se uporedi dokumentacija dva parking servisa, onog iz Vranja i Čačka.

Najpre, piše portal, oba preduzeća, koja jedno sa drugim nemaju apsolutno nikakve veze osim što ih drži SNS, imala su dva potpuno identična poziva za javne nabavke, što mora da čudi, budući da oni nemaju i ne mogu imati bilo kakvu međusobnu saradnju, jer su lokalna preduzeća koja se bave isključivo lokalnim poslovima.

Stiče se utisak, piše portal, da je tekst konkursa za nabavku softvera za SMS kontrolu i naplatu parkinga najpre usklađen sa potrebama javne nabavke “Parking servisa“ u Čačku, a da je kopija tog teksta, najverovatnije u dogovoru, prosleđena u Vranje, gde se takođe odlučuje o javnoj nabavci za istu namenu.

Problem je samo u tome što je najpre 15. januara objavljen tenderski konkurs “Parking servisa“ Vranju, ali se u šablonu nečijom nepažnjom potkrala ozbiljna greška, pa se u modelu ugovora, članu 11, kaže da i Vranjanci priznaaju privredni sud u Čačku!

Evo dokumenta.

Ovo ukazuje da je konkursna dokumentacija gotovo izvesno u Vranje poslata iz Čačka, a da su u “Parking servisu“ u Vranju zaboravili da promene sedište suda koji je u ovom slučaju nadležan.

Kao dokaz može poslužiti i činjenica da je „gotovo identičan konkurs objavio je i “Parking servis“ Čačak, ali tri dana kasnije, 18. januara“.

– Sve ovo rađa sumnju da je neko dirigovao tenderom i uticao da se favorizuje jedan ponuđač. Direktor JP “Parking servis“ Čačak i predstavnik firme “Dokus“, koja učestvuje na tenderu, bili su sredinom januara u Vranju. Sudeći po onom što se može videti u dokumentaciji, postavlja se logično pitanje da li su oni tom prilikom sugerisali kako bi trebalo da izgleda tenderski konkurs, pošto i na jednom i na drugom tenderu učestvuje pomenuta firma – piše Morava info.

Pojedini učesnici na tenderu prepoznaju i druge diskriminišuće uslove, kao što je onaj da softverska firma mora da ima službeni auto.

- Kakve to ima veze sa održavanjem softvera? Šta se promenilo u poslednjih godinu dana, budući da ova stavka ranije nije bila istaknuta u tenderskoj dokumentaciji? Traži se i da se kontrola naplate vrši preko aplikacije “Easy Park“, koja je u vlasništvu firme iz Beograda koja se tako zove. “Easy Park“ je, navodno, u partnerskim odnosima sa čačanskom firmom koja važi za favorita na aktuelnom tenderu - piše Morava Info.

I sad, da li je čačanski „Dokus“ dobio i vranjski posao oko „Parking servisa“?

Čik, pogodite.

SSB

Komentari

Sendvičari,jel i ovo izmišljena i lažna vest na Info Vranjskim?!Lopovčine SNS-ovske sve pokradoste i unististe.Stici će vas motka narodna i to govnjiva,kad tad.

Abre ovo ni u kolumbiju nema

Група снс дебила у фирми која није уложила НИШТА, наплаћује паркирање по тротоарима и јавним површинама које су власништво свих грађана,јер се одржавају и реновирају од локалних пореза свих нас,а не њиховог предузећа.

Potrevilo se

Parking sluzba je cista pljacka gradjana tj ovo malo gradjana sto je ostalo u ovom gradu.
Skojim pravo vrse naplatu parkinga na kolovozu koji su izgradili gradjani Vranja pocek kroz placanje registracije,pa odbijanja investicionog dela kroz poreze,pa parama od prodaje BATa itd
Nisu ulozili ni dinar u izgradnju kolovoza koji su iscrtali samo farbom i sad sve to lepo naplacuju.Kad bi se tako poslovalo drugi da finansiraju a mi skupljamo prihod pa svako bi mogo da bude vlasnik-gazda.Kupite parcele izgradite parking mesta pa tek tada naplacujte parkinge kao sto se radi u vecim gradovima.
Naplacujete ljudima oko i u bolnici a ispred Rode i Maksija ne.Znaci prece su vam stranci i tajkuni nego bolesni gradjani ovog grada.Sramota kako se pljacka sve ovaj narod malo sto je ostao.

A sta da ocekujete od nepismenih u parking servisu? Od drvopreradjivaca Rusa, Janu nepismenog i onog debila Madjana, samozvanog i nedokazanog strucnjaka. Lopovi.

Najnovije vesti

Surdulica: Radnik upalio motore »

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika započeli su pripreme za naredni šampionat u petak 3. jula, prozivkom koju je i...
ZutoCvece