EKSKLUZIVNO: PADA VLAST u Preševu!

Pošto je prošlo tri meseca tokom kojih nije održana nijedna sednica SO Preševo, prema pravilniku o radu Skupštine opštine i Zakonu o lokalnoj samoupravi sledi raspuštanje lokalne vlasti u ovoj opštini.

 Informativni portal na albanskom Presheva.com piše da je ovome prethodio propali pokušaj održavanja nastavka pete sednice SO Preševo, koju je sazvao Sami Salihu, predsednik opštinskog parlamenta.

Sednica nije održana zbog nedostatak kvoruma.

Poslednji događaji otvorili su put za održavanje prevremenih lokalnih izbora u Preševu.

U međuvremenu, piše „Preševa“, očekuje se da se uvedu privremene mere i imenuje privremeni organ koji će upravljati opštinom do izbora nove vlasti.

Nadležni republički organ zakazaće prevremene izbore, ali ne pre isteka perioda od dva meseca, dodaje se na ovom portalu.

Definitivno pala vlast u Preševu, Sinanijeva na čelu opštine

Desetog marta 2017. godine, Ardita Sinani (PDD) izabrana za predsednika opštine Preševo.

Do tada je lokalnu vlast u sklopu šire koalicije predvodila Alijansa ze promene (AP), sa gradonačelnikom Šćiprimom Arfijijem na čelu.

Vladajuću koaliciju u Preševu posle smene Arifija člinila je koalicija sastavljena od Partije za demoraktsko delovanje (PDD), Demokratske unije doline (DUD), Demokratske unije Albanaca (DUA) i otcepljene frakcija Demokratske partije Albanaca (DPA).

I.V

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece