Ekološka katastrofa Korbevačke reke

Korbevačka reka u petak 8. februara doživela je strašnu ekološku katastrofu, jer je kroz atar ovog sela tekla maksimalno zagađena sa vodom olovno sivo-crne boje, na zaprepašćenje meštana, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovom selu na teritoriji Gradske opštine Vranjska Banja.

- Bio je to crni petak za reku i Korbevac, gledajući našu reku kako teče obojena kao na filmovima strave i užasa, bilo je strašno i jezivo -, pričaju žitelji Korbevca.

Korbevčani sumnjaju «da je incident izazvan puštanjem vode iz akumulacije jalovine Rudnika olova i cinka «Grot» u Krivoj Feji u korito Korbevačke reke».

- Ovo se ne dešava prvi put, jer smo se i ranije suočavali sa ovakvim prizorima, bunili se, obaveštavali nadležne, ali u rudniku uvek teraju po svom, a strah od cijanida raste na području nekoliko sela kroz čije atare prolazi Korbevačka reka -, gnevni su meštani Korbevca.

Stanje katastrofe Korbevačke reke, istini za volju, potrajalo je dan-dva, ali je «olovna voda» u njenom koritu ostavila pravu pustoš, prvenstveno kada je u pitanju preživlajvanje živog sveta u ovoj nekada davno iskonski čistoj reci sa koje su čobani slobodno pili vodu bez ikakvih posledica po zdravlje.

Najnovije vesti

MITING ISPRAZNIO Gradsku upravu »

Po praznim hodnicima na svim spratovima, u vremenu od 9,30 do 10,30 sati i od 11,30 do 12,30, bilo je par građana sa svo...
ZutoCvece