Ekološka katastrofa Korbevačke reke

Korbevačka reka u petak 8. februara doživela je strašnu ekološku katastrofu, jer je kroz atar ovog sela tekla maksimalno zagađena sa vodom olovno sivo-crne boje, na zaprepašćenje meštana, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovom selu na teritoriji Gradske opštine Vranjska Banja.

- Bio je to crni petak za reku i Korbevac, gledajući našu reku kako teče obojena kao na filmovima strave i užasa, bilo je strašno i jezivo -, pričaju žitelji Korbevca.

Korbevčani sumnjaju «da je incident izazvan puštanjem vode iz akumulacije jalovine Rudnika olova i cinka «Grot» u Krivoj Feji u korito Korbevačke reke».

- Ovo se ne dešava prvi put, jer smo se i ranije suočavali sa ovakvim prizorima, bunili se, obaveštavali nadležne, ali u rudniku uvek teraju po svom, a strah od cijanida raste na području nekoliko sela kroz čije atare prolazi Korbevačka reka -, gnevni su meštani Korbevca.

Stanje katastrofe Korbevačke reke, istini za volju, potrajalo je dan-dva, ali je «olovna voda» u njenom koritu ostavila pravu pustoš, prvenstveno kada je u pitanju preživlajvanje živog sveta u ovoj nekada davno iskonski čistoj reci sa koje su čobani slobodno pili vodu bez ikakvih posledica po zdravlje.

Najnovije vesti

Srebro za IVANU »

Kikbokserka Ivana Davidović, članica KBK «Vranje», osvojila je srebrnu medalju na međunarodnom takmičenju «Trofej Beogra...

RADNIK spreman za start SUPERLIGE »

Odigraćemo hrabro meč sa lučanskom Mladošću, bez obzira na kvalitet protivnika i u svom stilu u kome želimo da budemo pr...
ZutoCvece