DVERI: Vlast IGRA KOLO dok ŠUME GORE a vatra kreće prema CRKVAMA i KUĆAMA

GrO Srpskog pokreta Dveri Vranje saopštio je da je tokom vikenda dobio „alarmantno upozorenje od mesnih odbora u Belom Bregu i Katunu na stanje u njihovom kraju u kojem bukti požar već nekoliko dana, uz izostanak adekvatne reakcije Vatrogasne službe“.

- Česta je praksa da se u šumama u okolini Vranja podmeću požari kao paravan za nelegalnu seču šuma, ali ovde je zabrinjavajuća nezainteresovanost gradskih vlasti i nadležnih službi - kažu u pokretu Dveri, prenoseći pisanje svojih odbora.

Ovi pak odbori obaveštavaju javnost da je situacija oko njihovih naselja alarmantna, „posebno na području od Crkve Svetog Ilije, dela planine u Dubnici, Crkve Svetog Petra, kao i u području planine iznad sela Milivojca, Belog Brega do vojnog strelišta u Vrtogošu“.

- Ovde već pet dana gori stotine hektara hrastove, borove i bukove šume, što državne, što privatne. Vatra je došla na stotinak metara do kuća u selu Beli Breg gde se skoro ništa nije radilo na gašenju požara, i da gust dim već danima ugrožava meštane ovih sela.
Čelnici grada već nekoliko dana slave Dane Vranja u Beogradu, dok vatra guta ionako posečenu i uništenu šumu, pa će posle ovog požara stotine hektara ostati potpuno opustošeno i uništeno - kaže seu saopštenju pokreta Dveri.

Komentari

Dok Bosko se priprem da ucestvuje u predaji Kosova I Metohije ovi partizani mlate po sumama I gorama...

Ne lupaj ti, ko god da si ,nebuloze, znaju se imena izdajnika Kosova,AV i Dacic 1999!Kumanovski sporazum je utanacila njihova vlada kojim se povukla nasa vojska! U BriSelu su ti isti predali i institucije Albancima...Citaj malo ako ne pamptis...Grad treba da gasi pozare a ne da igra i peva na Vranjskim vecerima!

Simicu tvoj mentor BANE ima semu da locira ko pise...CIRKUS!Za tebe je Vr raj,crte ima kolko oces.

Lazi vernici Nesi i Gonzi se vesele i igraju kola dok se sve rusi i gori oko nas! Neka ih neko obavesti da je Uskrsnji post! Ali to ne vazi za ove donjovranjske sirovine, oni sve znaju, ma oni su post izmislili oni su carevi. Nesi sto uradi sa stadion tetine! Daj ostavku ako imas trunku morala, ali nema[s to je problem sa tobom, ja pa ja!

"Zapaliću pola grada..." - poručuje plamen od Čestelin uz prijatno popodne, samo za vesele igraorce koji "predstavljaju" Dane Vranja.
Nećete ruske humanitarne centre u Srbiju da njeni Antonovi gase požare, idite močajte po zabeli da ugasite, uličari nepismeni.

Najnovije vesti

ZutoCvece