DVERI: Ujedinjene opozicije TEŠKO ALI NUŽNO

Ujedinjavanje predstavlja tvrd orah za opoziciju, na državnom i lokalnom nivou, jer nije lako da stranke u Beogradu prevaziđu ne samo ideološka neslaganja, već i činjenicu da su neke stranke bile na vlasti u prethodnom mandatu.

Na ovakvom mišljenju Milan Mladenović, predsednik GrO Pokreta Dveri u Vranju zasniva ideju da je to „kamen spoticanja u centralama opozicionih stranaka“.

Mihajlović ne beži od činjenice «da je ujedinjenje opozicije nužno iz više razloga».

- Prvi razlog je aktuelna politička situacija u zemlji, gde vlast predvođena SNS drži sve konce u svojim rukama, a druga slabost opozicije i potreba ujedinjenja koja se nameće ne samo zbog izbora i smene vlasti, već i zbog golog opstanka pojedinih stranaka - objašnjava Mihajlović.

Prvi čovek Dveri u Vranju potencira «da je ujedinjenje opozicije u manjim sredinama lakše u odnosu na Beograd».

- U Vranju se svi koji se bave politikom dobro poznaju, pa je to olakšavajući put za ujedinjavanje opozicionih stranaka, a i ideološke razlike ovde nisu u prvom planu, pa ipak, ostaje problerm što smo, primera radi, mi u Pokretu Dveri kritikovali neke stranke koje su bile u vlasti, kao DS od 2014. do 2016, a to može predstavljati neprelaznu prepreku zajedničkog delovanja - ističe Milan Mihajlović.

S. Kostić

Najnovije vesti

Viša škola TASIĆEVA SINEKURA »

Srđan Tasić, šef katedre za zaštitu životne sredine i prehrambene tehnologije na visokoškolskoj jedinici u Vranju Akadem...

SPS: Svi predsednikovi ljudi »

Jasmina Prokić, Miroslav Nikolić, Žikica Antanasijević, Stefan Stanković i Lidija Novković predstavljaju deo Radne grupe...
AluTerm plus