Dveri traže zabranu DANA KAPETANA LEŠIJA

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri u Vranju traži od vlasti u Srbiji da zabrani održavanje manifestacije “Dani Kapetana Lešija” koja će biti organizovana i ove godine u čast Ridvana Ćazimija, jednog od komandanata terorističke “Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca”.

U saopštenju koje potpisuje info služba GrO Dveri, ocenjuje se da je sramno je i nedopustivo da se na teritoriji države Srbije slavi i veliča čovek koji je predvodio oružanu pobunu Albanaca na jugu Srbije.

- Još poraznija je činjenica da ovu “manifestaciju”, zapravo, promociju albanskog seperatizma i stvaranja Velike Albanije, podržava lokalna vlast u Bujanovcu “Dani Kapetana Lešija”, ukoliko budu održani, biće nova provokacija srpskog naroda koji živi na ovim prostorima. Ukoliko vlast dopusti da se ona održi, biće to još jedan poraz države Srbije ali i dokaz da Aleksandar Vučić nije sposoban da zaštiti ne samo interese Srba na Kosovu, već i srpskog naroda u Srbiji - kaže se u saopštenju.

Gradska organizacija Srpskog pokreta Dveri podseća da je nedavno u Bujanovcu zabranjena projekcija filma "Balkanska međa", pod obrazloženjem da "može da podigne međunacionalne tenzije" i da nikakve reakcije vlasti nije bilo.

Komentari

Najpre da vlasti zabrane kod većinskog naroda (Srba) sve manifestacije veličanja ratnih zločinaca i saradnika okupatora, negiranja ratnih zločina, pa bi onda s punim pravom mogle da zabranjuju i ovo u Bujanovcu i spomen ploču Aćif efendiji u Novom Pazaru itd. Treba početi od sebe da bi se moglo uticati i na druge.

Tako je. Ziveo Novi Dom.

Bolje LESI nego DVERI, predsednik Bosko sumnjive seksualne orijentacija!

Najnovije vesti

ČEŠALJ: Muku muče sa marketom »

Čitateljka iz naselja Češalj poslala je fotke koje pokazuju, kako ona kaže, nemar pojedinih prodavnica prema građanima i...
ZutoCvece