DVERI: Nije Pozorište za kasira, makar i naprednog

Povodom, kako se u saopštenju Pokreta Dveri kaže, skandala u vranjskom Pozorištu, ova stranka oglasila se saopštenje za javnost koje prenosimo u celini.

Srpski pokret Dveri dužan je da reguje na veliki skandal koji se desio u nedelju u vranjskom pozorištu, za koje podsećamo još uvek nije izdata upotrebna dozvola, a uoči dečije predstave „ Mačak u čizmama“.

Pozorište “Bora Stanković” nalazi se pod svojevrsnom prinudnom upravom Srpske napredne stranke koja je još jednom pokazala nesposobnost i nespremnost da upravlja jednom takvom renomiranom kulturnom ustanovom.

Naime, i pored toga što karte nisu bile numerisane, što znači da bi deci trebalo da bude omogućeno da sede bilo gde, na svakom slobodnom sedištu, to naprednjački uhlebljenici u pozorištu, na funkcijama čuvara slobodnih sedišta nisu dozvolili, uz obrazloženje da im je „tako naređeno„.

Prva tri reda sedalnih mesta u sali pozorišta bila su rezervisana i sva deca koja su htela da sednu na tim mestima su vraćana nazad.

Prva tri reda sedalnih mesta bila su rezervisana za decu migranata.

Srpski pokret Dveri podržava svaki napor da se deci migrantima olakša i ulepša boravak u Vranju, ali na ovaj način je nesposobna naprednjačka vlast izvršila diskriminaciju nad našim malim sugrađanima.

Mali Vranjaci su, ovakvim rasporedom sedenja, u sopstvenom gradu, u sopstvenoj državi postali građani sedmog, osmog ili devetog reda, a deca migranti građani prvog.

Uostalom, ako se već teži integraciji te dece u naše društvo, zašto nisu sedela među našom decom?

Ništa bolje nismo ni očekivali od kasira preobučenog u odoru direktora i njegovih nalogodavaca koji su prvi put kročili u pozorište zajedno sa svojim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Nakon što su na premijernim predstavama na otvaranju pozorišta napunili salu isključivo članovima SNS-a i njihovih satelita, a sada prve redove rezervisali za migrante, predstavnici vlasti pokazali su da su za njih građani prvog reda stado okupljeno oko funkcionera njihove stranke i migranti, a svi mi ostali građani sedmog, osmog ili devetog reda.

GrO Dveri Vranje

Komentari

Roditelji su krivi, trebali su da protestvuju , da ne dozvole da predstava pocne !!!!Upravo ce ti migranti i da nasele grad i iseliti nas odavde!!! Ovo je tuga sta nam rade!!!

Nemam nista protiv dece ma koja ona bila ali ste trebali samo da proverite da li je neko platio karte za istu i ako nije onda su sva deca trebala da budu oslobodjena placanja karte. Ovako, znajuci da svaki migrant dobija izmedju 300 i 400 eura mesecno, upitno je da li je iko platio karte za tu decu. Ako nije onda je to diskriminacija nase dece.

Jeftino politikantstvo! Na čemu sve neće populisti da vaćare kod zaludelog naroda. Sada su problem deca migranata?! A da su ta deca sedela pomešana sa ostalom onda bi to verovatno bio problem. Možda bi im prenela vaške ili buve? A šta da kažu Nemci kad vide onoliki broj migranata kod sebe? Šta ako oni decu iz Srbije gledaju tako kao što mi posmatramo decu sa Bliskog istoka?

Jeftina zamena teza. Ko kaže da ta deca imaju vaške ili buve? Vi možda? I ko kaže da su problem deca? U saopštenju se lepo kaže da je problem vlast koja je diskriminisala i jedne i druge, našu decu jer im nisu dali da sede gde hoće i migrantsku jer su ih izolovali od naše kao da su kužni. Inače, u Nemačkoj nema dece migranata iz Srbije, osim ako ne mislite na Rome koji traže azil pod izgovorom da ih ovde maltretiramo.

Kako deca mogu da budu problem??Ko je digao toliku buku ako se ne sedi u prvom redu?Neki zlovaljan roditelj cija maza nije sela gde je htela?Jos pominjete cenu ulaznice koju deca migranti treba da plate,????

BRAVO MILA

Za 40 godina koliko sam se vrtela po tom nasem Pozoristu ovako nesto nisam cula da se desilo.Nikad.Citam juce vest migranti razbili glavu nekom Apatincu a policija nije reagovala a onda mi pade napamet onaj migrant sto je u Vranju pokusao da siluje devojku i kako su umesto da ga optuze za pokusaj silovanja nase vlasti ga poslale u Sid kao da se nista nije desilo.Da je to uradio neko od nasih zaglavio bi neki zatvor sigurno.I sad citam ovo naizgled bezazlen problem ali kad covek sklopi sve kockice moze debelo da se zamisli.Sta sledi dalje?Otimanje kuca od Srba da bi se dale migrantima,otvaranje fabrika u kojima samo migranti rade dok nasi sede kuci sa fakultetskim diplomama itd.I razmisljam da li cemo na kraju morati kao u Americi da se debelo naoruzamo i uzmemo zakon u svoje ruke jer ovi sto su od nasih para placeni da nas stite i vode ovu drzavu ocigledno igraju za" drugu stranu".Da nije tako zar bi se desilo da nasa deca budu diskriminisane zbog neke tudje.

Dragi moji prvo se informisite pa onda pljujte. U prvom redu su bila nasa deca, a drugi i treci red su bili rezervisani za decu migrante. Kao i uvek kadada dolaze organizovano i nasa deca svak odeljenje sedi u istom redu kako bi ih uciteljica kontrolisala sta rade. Sto se karata tice deca su imala uredno kupljene karte kao i svi mi.

Najnovije vesti

Buki na muki »

Iako su vranjski naprednjaci ostvarili (neslućeno?) veliku pobedu na junskim izborima, uprkos istorijski maloj izlaznost...
ZutoCvece