DVERI: Ne mutite ČISTU VODU

Vranjski odbor Pokreta „Dveri“ objavio je saopštenje za javnost u kome izražava zabrinutost za građane albanske nacionalnosti „nakon zahteva njihovih političkih lidera da Albanci iz Preševa, Bujanovca i Medveđe dobiju isti status koji imaju Srbi na KiM“.

„Dveri“ ocenjuju da su uslovi u kojima živi srpski narod na KiM daleko su od onih koje bi neko trebalo da poželi i svom najvećem neprijatelju, a kamoli pripadnicima sopstvenog naroda.

- Da li politički lideri Albanaca sa juga Srbije žele svom narodu da, poput Srba na KiM, žive u konstantnom strahu od napada na njihovu decu? Da li im priželjkuju skrnavljenje grobova i svetinja? Da li možda žele da njihovi sunarodnici žive u strahu da ih u svakom trenutku, bez najave, neko može uhapsiti, držati ih u pritvoru, zbog nekih navodnih ratnih zločina za vreme koje su proveli u uniformama OVBPM? Da li im možda priželjkuju da prežive nešto slično onome što su Srbi na KiM preživeli 17. marta 2004. godine? - pitaju se „Dveri“ u svom saopštenju.

Napominjući da su se uvek zalagali za sve građane Srbije, „Dveri“ izražavaju svest da su u Srbiji ozbiljno ugrožene određene kategorije stanovništva poput penzionera, nezaposlenih, trudnica, samohranih majki, ratnih veterana“....

- Ta nepravda i taj težak život jednak je za sve. I za Albance, i za Srbe, i za Rome, Bugare, Mađare, Slovake, Rusine... Te probleme nećemo rešiti podgrevanjem nacionalne netrpeljivosti i izmišljanjem nekih novih problema koji ne postoje. Albanski narod, kao i svi drugi narodi koji žive u Srbiji su naše komšije koje poštujemo i na koje računamo da zajedničku državu podignemo iz pepela, jednoga dana, kada se oslobodimo ove okupatorske vlasti i dobijemo priliku da izgradimo državu na koju ćemo svi biti ponosni - kaže se u saopštenju „Dveri“.

Na kraju saopštenja, „Dveri“ traže od albanskih političara sa juga Srbije da svoje političko delovanje stave u službu građana koji su ih birali i države čiji su državljani i od koje primaju plate, „a ne u službu samozvane Vlade Republike Kosovo i njenih zapadnih mentora“.

- „Dveri“ nemaju problem da stanu u odbranu svih građana Srbije, ali je strašno to što dolazimo u situciju da ih branimo od onih koje su izabrali da zastupaju njihove interese u institucijama Republike Srbije - kaže se na kraju saopštenja.

Komentari

Albanci su svesni da u Srbiji pod ovakvom fasistickom vlascu nemaju buducnost. Ali nemaju je ni Srbi . I Srbi trpe zulum od fasistickog kartela SNS . Zato se trebamo ujediniti u borbii za bolji zivot. Dokle vise da nas teraju jedni na druge dok banda krade. Traziti od vojske da reaguje i spasi nas od fasisticko mafijaskog kartela koji sebe naziva SNS.

Najnovije vesti

ZZJZ: Slave rizik za koronu »

Poznati vranjski lekar istovremeno upozorava da su slave "krenule" sa Malom Bogorodicom 21. septembra i Krstovdanom 27....
ZutoCvece