DVERI: Naprednjaci međusobne tuče zamenili NAPADOM NA OPOZICIJU

Srpski pokret Dveri u saopštenju za javnost najoštrije je osudio napad i prebijanje čelnika GrO Narodne stranke u Vranju od strane batinaša koji su na platnom spisku Srpske napredne stranke.

- Takav incident za nas i nije veliko iznenađenje, jer fizičko nasilje je nešto što je obeležilo Srpsku naprednu stranku u Vranju još od njenog osnivanja. Do sada su ipak bili ograničeni na međusobne obračune, ali očigledno da strah od jačanja opozicije podiže njihovu nervozu, pa su krenuli u otvorene napade i na predstavnike opozicionih stranaka - ocenjuje se u saopštenju Dveri.

Prema saopštenju ovog Pokreta, ono što u ovom slučaju predstavlja mnogo veći skandal je pokušaj čelnika lokalnog SNS-a da “prikriju nasilje svojih batinaških odreda”, konstruisanjem nekakvog nepostojećeg incidenta na biračkom mestu, na izborima za savete nacionalnih manjina.

- Postavlja se pitanje da li je ceo incident, počev od prebijanja lidera NS-a u Vranju, zapravo pokušaj da se zamaskira činjenica da je SNS mimo zakona i Ustava uticala na izbore saveta nacionalnih manjina, tako što je formirala liste podobnih članova manjina u Bosilegradu, Dimitrovgradu, Bujanovcu…? Zbog tog mešanja već su ozbiljno narušeni odnosi sa Bugarskom, a Albanci u Bujanovcu dobili su novi adut u svojim zahtevima za otcepljenjem od Srbije, jer je mešanje Vlade Srbije u izbor njihovih predstavnika ozbiljan čin uskraćivanja slobode nacionalnim manjinama - kaže se u saopštenju Dveri..

Na kraju, u saopštenju koje je potpisala Informativna služba Dveri oocenjuju e kao “potpuno besmislene” pretpostavke da bi predstavnici opozicije na bilo koji način izazivali incidente na ovim izborima, jer na njima nisu učestvovali, “niti nas zanimaju”.

- Nadamo se da će nadležni organi odoleti političkim pritiscima i privesti pravdi napadače na Đorđeta Ristića i Dragana Pavlovića - očekuju u pokretu Dveri.

Najnovije vesti

ZutoCvece