Dug države radnicima KOŠTANE prešao 500 MILIONA

Sudski veštak po tužbi radnika nekadašnje fabrike „Koštana“ u Vranju  utvrdio je da država kao pravni sledbenik ove firme u stečaju duguje zaposlenima u proseku pojedinačno po 385.000 dinara.

Slađan Ristić, predsednik Inicijativnog odbora nekada zaposlenih u „Koštani“ je nedavno u Beogradu razgovorao sa nadležnima u Ministarstvu privrede, i tvrdi da mu je tom prilikom rečeno da će „Srbija da propadne ako nama za neisplaćene zarade treba da izdvoji stotinak miliona dinara.

- Kako će to država da propadne zbog stotinak miliona dinara, a opstaće kada zaposlenima u vojsci, policiji i državnoj administraciji bude isplaćeno par milijardi dinara? - pita se Ristić.

Predsednik Inicijativnog odbora radnika „Koštane“ s puno gneva i ogorčenja poručuje predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću „da bude predsednik svih građana, a ne samo onih koji žive na račun državnog budžeta, već i desetinama hiljada radnika iz realnog sektora koji su na udaru tranzicije ostali i bez posla i bez zarađenih plata“.

Ristić: Radnici „Koštane“ 16. septembra na PROTESTU u Beogradu

Ristić je na kraju pozvao sve radnike „Koštane“ koji nisu podneli tužbu za isplatu neisplaćenih zarada da pravdu potraže na sudu kako bi u domaćem pravosuđu bila iskorišćena sva pravna sredstva za rešavanje njihovih potraživanja.

Slučaj „Koštana“ na USTAVNOM SUDU

Od 1.200 radnika „Koštane“ sudu se do sada obratilo blizu 200 radnika ovog ugašenog vranjskog preduzeća.

S. Kostić

Najnovije vesti

Vranjanac izvršio samoubistvo »

Muškarac star 40 godina iz Vranja izvršio je samoubistvo u četvrtak 2. jula.Nisu poznati razlozi ovog suicida u Vranju,...
ZutoCvece