Društvo sudija Srbije: Direktor RTV Vranje da poštuje pravni poredak i ugled Republike Srbije

Povodom, kako se kaže, neprimerene i protivpravne izjave direktora RTV Vranje (Zorana Veličkovića Zuje, pr.a.) od 15. okrtobra, u delu u kome je, nezadovoljan konkretnom sudskom odlukom, na omalovažavajući način komentarisao rad sudija u Vranju, oglasilo se i Društvo sudija Srbije.

Saopštenje za javnost prenosimo u celini.

- Javnim istupanjem direktora RTV Vranje o tome da su sudije pristrasne, korumpirane, strani plaćenici, da zakone selektivno primenjuju po nalogu inostranih mentora, da presuđuju po dvostrukim aršinima, da donose sramne presude kojima legalizuju govor mržnje, da su „ljige“ koje ne štite časne građane, nastavlja se sa praksom vređanja i omalovažavanja sudija, ugrožava njihova nezavisnost i samostalnost koja služi pravu građana na pravično suđenje, i kod građana podstiče nepoverenje u sudsku vlast.

Društvo sudija Srbije konstatuje da je takvo istupanje protivno zakonskoj zabrani da se utiče na tok i ishod sudskog postupka, na sud i učesnike u njemu i osuđuje takav istup.

Društvo sudija Srbije poziva Visoki savet sudstva da ovim povodom reaguje u skladu sa svojim ustavnim i zakonskim obavezama u cilju obezbeđivanja poštovanja pravnog poretka i zaštite ugleda Republike Srbije i nezavisnosti sudija i sudstva – kaže se u saopštenju.

SSB

Komentari

E moj Zujo i ti si neki vlasnik, intelektualca. Ti si obican seljacina koji je nekultivisano se uvukao u dupe ovom naprednjackom cirkusu od ljudi. Pa ti ne razmisljas da zivis u ovom gradu kada budu pali sa vlasti. E moj Zujo, petokolonasu

Zuja je čovek koji voli samo sebe,vlast i pare. Ništa ga više ne zanima. Kad padne ova vlast neće moći više da se farba jer ga sad svi znaju kakav je. Sve stranke je probao. Biće mu kraj.

Ubog Zuje me boli ona stvar, ali mi je žao medija koje je ukrao. Zato su danas ti mediji POKOJNI.

Mislim da je mrtva trka ko je gori i uticajniji na ovakvo generalno stanje u društvu. Nažalost i jedni i drugi imaju veliki uticaj a na to nemaju nikakvu odgovornost. Da apsurd bude veći, finansira ih narod koji u većini slučajeva izlazi kao gubitnik jer finansira nekog ko radi za sve samo ne za interes samog naroda.

Upravo tako!

Svi komentari stoje. Da je lopov, ljiga, đubre itd itd ali je tačno i da je vranjansko sudstvo lopovsko, ljigavo, korumpirano i da radi po diktatu moćnika i to je tačno. Običan čovek može samo da sanja o pravdi!!!

To znaju I ptice na grani davranjsko sutstvo korumpirano I da sudi po dogovoru a ne po zakonu

Najnovije vesti

Pobeda Žorkica za PRVO MESTO »

Ekipa ŽRK Vranje u subotu je pobedila ŽRK Vlasotince sa 23:22, u utakmici koja je odigrana u sportskoj hali u Vranju. Ek...
ZutoCvece