DRANJE: Povećanje POREZA na imovinu od 200 do 300 odsto!

Vlasnici privatnih kuća na teritoriji Grada Vranja danima opsedaju kancelariju Odseka Lokalne poreske administracije, žaleći se na enormno uvećanje poreza na imovinu u rasponu od 200 do 300 odsto, saznaju InfoVranjske iz izvora u Gradskoj upravi.

- Stalno je gužva u kancelariji LPA u novom delu zgrade Skupštine Grada, jer su vlasnici privatnih kuća nezadovoljni zbog uvećanja poreza na imovinu po osnovi oporezivanja zemljišta uz kuće, dakle, nema šale s vlastima, oporezuju se i dvorišta - upozorava sagovornik InfoVranjskih iz izvora u Gradskoj upravi.

Po ovom izvoru, «Grad je ipak «pravedno» postupio, jer je merio površinu zemljišta i na osnovu toga doneo rešenja o iznosu poreza na imovinu».

- Izvršena su merenja površine zemljišta, pa ne stoji da je sve ovo napamet rađeno, što se vidi i na rešenjima na kojima je različit iznos poreza na imovinu. Opet, građani se bune zbog enormnog uvećanja, pominju razvijene zemlje u kojima građani protestuju i zbog uvećanja poreza od nekoliko procenata - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, aktuelna gradska vlast je krajem novembra prošle godine donela odluku o uvećanju poreza na imovinu za 2019. godinu u rasponu od 10 do 15 odsto.

Takođe podsećamo, koalicija na vlasti u Vranju koju su činili SPS i DS, pre ravno pet godina, uvećala je iznos poreza na imovinu građana od oko 350 odsto, ali ne oporezujući dvorišta, već jedino kuće i stanove građana.

S. Kostić

Komentari

Sto se zale, pisali tri puta manju kvadraturu kuca, sada kada su popisivaci premerili kuce dobili su i vece iznose poreza, evo meni ni dinar nisu povecali ali nisam lazno prikazao kvadraturu, .....hoce kuce od 300 kvadrata a nece da placaju......kad bi mogla drzava sve da im da.....glumci.....

Da im nisu oni i kuće pravili ili placeve poklonili,nisu i onda kakav porez.Mi li da im plaćamo porez za izmišljena radna mesta da bi primali plate

To samo ti Slavomire i vaš sagovornik, niste pročitali rešenje, ostali poreski obveznici znaju da se ne oporezuje dvorište oko kuće!!??

Vikaše Spira Kočan : Plati budala.

Gospodine novinare, mislim da si trebao da odes i ti do lokalne poreske administracije, da se čisto raspitaš ponešto o porezu, pre nego što si se upustio u avanturu pisanja teksta o tome. Umesto što se brukaš i slušaš svog zlonamernog sagovornika. Verujem da tada, ni za koje pare, ne bi napisao ovaj tekst i na njega stavio svoj potpis.

Svaki normalan čovek koji ovo čita shvata cilj vašeg pisanja. Gnusna laž zarad širenja nezadovoljstva ili pak pusto neznanje. Ali ajde da pripišemo neznanju i neinformisanosti Vašoj.
Alo čoveku uporedi rešenja od prošle i ove god i videćeš da cene po m2 nisu povećane!

meni kuca od sto kvadrata a oni pisali 170,sad sam je merio

Sramota,pa nije mi gospoda iz vlasti napravila kucu,poklonila plac,platila uredno izdate dozvole,pa da sad deru ljude koji ceo zivot rade i crnce da sagrade kuce.Onima kojima je drzava poklonila stanove,koji ceo zivot ekser nisu zakucali,takvima treba porez,a ne sve stavljati u isti kos,Sramota.

Ljudi trebalo bi da se dignemo svi i da svrgnemo sa vlasti ove slepce sa vlasti u Vranju, upropastise lep grad, proterase ljude silom, ostace samo starci posto mladi beze iskljucivo zbog politike koju vodi Bulatovic i ostala bagra u Vranju. Trebalo bi da postoji dogovor i svi na ulicu u protest!!!

Ajde bre lopovi..popisaste li na svi kvadraturu..ili ne....na vaseg bivseg Mosu..na Djosu..treba li da ih nabrajam...pa popisivaci su sami kratili kod njihovi ljudi..ajde bre..lopovi..ne moze po zakonu da bude isti porez za onog ko ima mermer u kuci i za onog ko ima beton umesto parketa..najlopovski zakon o porezu..koji dere sirotinju a stiti milionere...u zgrade..pise li se stepeniste...u kuce se pise...gleda li se neto ili bruto povrsina..popisivaci..bev li na neku obuku..posto ne znaju da izracunaju kruzne delove kuca..nego vika,ce napisemo odokativno,nece te ostetimo....bagro jedna..dobro znate o cemu pricam...mislim na vas,iz vlasti iz Poreske sluzbe...dripci jedni...

Ovo je slaba država. Porez na imovinu treba da je vezan za prosečnu zaradu u opštini. Ne može da bude hir vladajuće stranke ili koalicije ili da bude sredstvo da punjenje i peglanje budžeta. Koliko si razvijen koliko ti zarađuju građani toliko ti vredi i imovina. Kuće u vranju su najjeftinije u Srbiji, a porez ogroman. Da li se tako namiruje partijsko zapošljavanje. Ničija nije gorela do zore.

Svi treba da se masovno odazovu i stanu ispred opštine i blokiraju rad dok ne skinu porez na imovinu u gradu na selu račune za vodu i iznošenje smeća svaki dan treba ići na proteste dok se ti nameti ne dovedu na simbolične iznose .A gospodako iz loksalne samouprave nek radi voloterski jer su oni na vlasti da bi to boze pomogli gradjanima

Najnovije vesti

Sneg na putevima juga Srbije »

JP «Putevi Srbije» saopštili su da snega do pet centimetara ima na putevima juga Srbije u višim planinskim predelima, a...

KO LAŽE, Slobodan ili Gonzi? »

Gradonačelnik Vranja Slobodan Gonzi Milenković gostovao je na lokalnoj naprednjačkoj televiziji, gde je između ostalog p...
AluTerm plus