DRANJE na ŽIVO: Struja skuplja najmanje dva odsto

Dileme više nema, cena električne enrgije u Srbiji od oktobra poskupeće za najmanje dva odsto, pišu beogradski štampani mediji.

Predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), tokom boravka u Beogradu početkom oktobra, tražiće da cena struje prati stopu inflacije, a to je iznos od dva procenta.

Očekivanja domaćih nezavisnih ekonomista su da će cena električne energije da bude uvećana za više od najavljenih dva odsto, jer Elektroprivreda Srbije lobira da u povećanje cene "ugradi" i svoj zahtev, polazeći od činjenice da je cena struje u Srbiji među najnižim u Evropi.

- Ta činjenica, međutim, ukazuje na nizak standard najvećeg dela stanovništva, a takođe i relativno nizak privredni rast, ali ne treba zanemariti ni činjenicu da zbog "najezde" stranačkog, SNS zapošljavanja, EPS posluje na ivici likvidnosti i rentabiliteta, pa država uzalud ovu kompaniju označava kao jednu od najuspešnijih -, mišljenje je nezavisne ekonomske struke.

Komentari

Ako ako.Supet.Idu izbori glote jedne.Plate 25000a sve poskupeste.Samo nastavite da radite protiv narod.U to ste najbolji.

Nikad gora vlast.Nikad teza situacija u vranje.Pijanice poserci lopovi rugobe sektasi vode ovaj grad.A narod prezivljava.Zeljuje za osnovne stvari.Sramota.

Goran Nikolić bivši referent za izvoz u Simpu posao partijski direktor EPS Distribucije Vranje i prima oko 200.000 dinara mesečno. Ne znam da li uspeo da sravna karticu izvoza na Kosovo u Simpu ili idalje postoji dug. Pošto je napustio NO verovatno su sredili. Nema pojma sa strukom u EPS-u služi kao ukrasna biljka i kabadahija. Posao mu vodi komšija iz Hana, a on samo partijski šeta po okrugu. Struja poskupljuje , a u EPS-u prosečna plata oko 100.000 dinara. Šalterski radnik u stalnom radnom odnosu prima oko 60.000 dinara, a u Pošti 30.000.Dežurni električar ima platu kao hirurg. Kakva je ovo država? Iskopaće i to malo uglja ili će EU zatvoriti termoelektane zbog ekologije, pa će tada nastupiti propast, otkazi, dupla cena struje..... To je već viđeno u okolnim zemljama, i onda sledi PRODAJA Eps-a. I u Rusiji je distribucija električne energije u privatnim rukama.

Milentije ,
ovo je mozda i tacno sto pises da ti nije penzija kao sto jeste , cuti i pokri se gde si radio

Nisam u EPS-u radio niti radim. Nisam u penziji, radim u privatnoj firmi. Neću više pisati o EPS-u jer vidim da Vam je ovako dobro, ali čitam direktive EU i pouzdano znam šta čeka EPS. Cenu će platiti zapošljeni u EPS-u i građani sa visokom cenom struje. EU je objavio da termoeletrane u Srbiji najviše u Evropi emituju štetne gasove u Evropi. To je priprema za ulaganje u filtre koji su njihove proizvodnje i koji su skupi ili za gašenje termoelektrana. Građani treba da znaju da je proizvodnja električne energije u EPS-u u padu i da je uticala na pad BDP-a za 0,5 posto. Vi živite svoj san , a ja ću posle izmene propisa postviti solarku na svoj krov, i imati svoju struju.

Najnovije vesti

Radnik krenuo u Antaliju »

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika krenuli su put Antalije u Turskoj na drugu fazu priprema za nastavak prvenstva...

TONČEV: Bude se socijalisti juga »

Novica Tončev, narodni poslanik i član predsedništva SPS-a najavio je da će posle razgovora sa socijalistima jugoistoka...
AluTerm plus