DRŽAVNI SEKRETAR teško zloupotrebio obeležavanje DANA GRADA

U Vranju je u sredu, dodelom najviših gradskih nagrada na svečanoj akademiji, završeno obeležavanje Dana grada, 31. januara, kada je jug Srbije pre 140 godina oslobođen od Turaka.

Na svečanoj akademiji nastupao je vojni orkestar “Binički”, ali i niški sastav “Lutajuća srca”, očigledno samo za ovu priliku izvađen iz sećanja.

U ime nagrađenih prisutnima se obratio državni sekretar Dragan Stevanović, koji je, na opšte zgražavanje javnosti, iskoristio jedan svečani, praktično istorijski trenutak da održi kraće predavanje o kvalitetu predsednika Aleksandra Vučića i njegove stranke, kojoj i Stevanović pripada.

Ocenjujući da je sa svojim saradnicima mnogo uradio za Vranje u prethodnom periodu, Stevanović je rekao da je takvo ponašanje „bilo  teško jer je iziskivalo, iziskuje i iziskivaće mnogo truda, energije i naravno, mnogo živaca“.

- A, lako je i jednostavno i moguće je sve, ako sledite politiku predsednika Aleksandra Vučića. Onda je moguće da uradite nešto dobro za kraj odakle dolazite i za kraj u kome živite. Spremajući se za ovo veče, ja sam uzeo gomilu podataka o mom ministarstvu i brojke koje su ispisane najbolje ilustruju sve ono što smo moja malenkost i svi moji saradnici uradili za Vranje u poslednje tri, četiri godine. Ali, prešao bih granicu ukusa ako bi sada saopštio te podatke – kazao je Stevanović.

On je naglasio i da nagrada koja mu je uručena, „predstavlja obavezu da nastavi sa radom što mu neće biti nimalo teško“.

- Ali, ovu fasciklu ostavljam gospodinu Bulatoviću i gospodinu gradonačelniku, i to vas obavezuje da nastavite da radite jače, brže, bolje i da opravdate poverenje koje ste u više navrata dobili od građana grada Vranja i celog Pčinjskog okruga – zaključio je Stevanović u svom obraćanju.

Stevanović je, inače, dobio plaketu “31. januar”.

Specijalno javno priznanje „31. januar“ dodeljeno je Zori Živadinović Davidović, unuci Bore Stankovića, za ostvarene rezultate u oblasti umetničkog stvaralaštva i promociji vranjske kulture, koju je primila njena unuka.

Javno priznanje „31. januar“ pripalo je i Kancelariji za upravaljanje javnim ulaganjima zbog velikog doprinosa gradu u obnovi i unapređenja vaspitno-obrazovnih ustanova.

Niko iz Kancelarije nije udostojio Grad da dođe i primi nagradu.

Javno priznanje „31. januar“ uručeno je još i Evropskom PROGRESU zbog finansijske, stručne i metodološke podrške u realizaciji mnogih infrastrukturnih projekata za grad Vranje.

Javno priznanje „31. januar“ pripalo je Vlajku Joviću, ranijem direktoru “Jumka”, za izuzetne rezultate na planu unapređenja proizvodnih delatnosti na teritoriji grada.

On se odrekao novačnog dela nagrade u korist bolesne dece.

Javno priznanje „31. januar“ uručeno je i Dragoljubu Mitiću, nekadašnjem predsedniku opštine, za razvoj, unapređenje i promociju proizvodnih delatnosti na teritoriji grada.

Nagradu je primio njegov sin Srđan.

SSB

Najnovije vesti

ZutoCvece