Dozvola za noćenje u Vranju ŠEST PUTA SKUPLJA od beogradske

Dozvola za izdavanje prostora za noćenje i boravak u Vranju šest puta je skuplja u odnosu na istu u Beogradu, saznaju InfoVranjske.

- Ako neko želi da dobije dozvolu da može da izdaje stan, kuću ili apartmane gostima za noćenje i boravak u Vranju, to će ga "zadovoljstvo" ukupno koštati 5.150 dinara, dok će Beograđanin za istu delatnost dobiti rešenje od svoje lokalne samouprave za 800 dinara -, navodi sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih taksativno upoređuje troškove za ovu vrstu delatnosti u Vranju i Beogradu.

- Skupština Grada Vranja je donela odluku da taksa za rešenje za izdavanje stana ili kuće za noćenje i boravak gostima iznosi 4.350 dinara, a taksa za istu delatnost u Beogradu košta svega 300 dinara, plus 500 dinara za donošenje rešenja, pa smatram da je svako poređenje krajnje neumesno -, upozorava sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, gradska vlast ovakvim odnosom destimuliše razvoj turizma, preduzetništva i, u krajnjoj liniji, realnog sektora koji bi potencijalno mogao da puni budžet i Grada Vranja i Republike Srbije.

Podsećamo, republička uredba za ovu oblast, član 6, kaže da lokalne samouprave za ovaj posao ne naplaćuju nikakvu nadoknadu.

S. Kostić

Komentari

Još jedan u nizu dokaza da trust mozgova u gradu sve čini da oteža život svima i da ga učini nepodnošljivim.Rast cena uopšteno je nepodnošljiv i jedva da može da se radi od poreza , taksi i raznih nameta .Umesto da olakšaju poslovanje oni svojim nakaradnim nametima za punjenje buđžeta i obezbeđivanje plata opštinskim trutovima još ga više otežavaju.Malo im je što se hranimo najeftinijim proizvodima , što se oblačimo polovnom garderobom , već hoće da nam oduzmu i osnovno ljudsko pravo a to je pravo na život i pravo na rad.Ima li kraja vašoj bahatosti i nepismenosti a nadasve vašem neznanju?

Najnovije vesti

Pronađena nestala Vranjanka »

Julijana Zdravković, koja je nestala u Vranju 21. septembra pronađena je u četvrtak, potvrđeno je u vranjskoj policiji....
ZutoCvece