DOM za SAMOHRANU majku i njene TRI MALOLETNE ćerke

Beskućnica Jelena Mitrović (32) samohrana majka iz sela Rakovac kod Bujanovca i njene tri maloletne ćerke: Milica (14), Emilija (12) i Anđela (10), uskoro će dobiti svoj krov nad glavom.

Zahvaljujući akciji „Srce za decu“, koju, uz pomoć dobrotvora, firmi i pojedinaca širom zemlje, realizuje „Blic fondacija“, u centru sela Rakovac za Mitrovuće je, na njihovom budućem imanju od 1000 metar kvadratnih, sagrađena kuća od 60 kvadrata.

Prema informacijama iz „Blic fondacije“, u narednih desetak dana kuća će biti priključena na struju, vodu i kanalizaciju.

U isto vreme iz Beograda treba da stigne kompletan nameštaj, posle čega će se ova četvoročlana porodica useliti u svoj „topli dom“.

Mitrovići sada borave u tuđoj sobici od desetak kvadrata, koja nema ni vodu ni kanalizaciju, a žive od dečijeg dodatka, socijalne pomoći i pomoći bujanovačkog Crvenog krsta.

Pre deset godina sudbina se gorko poigrala sa Jelenom i njene tri ćerke koje su tada imale tri meseca, dve i četiri godine.

Jedne novembarske noći 2008. godine, na raskrsnici u selu Davidovac kod Vranja, Jeleninog supruga Igora Mitrovića, kolima je ubio vozač čiji identitet ni do danas nije utvrđen.

R. Irić

Najnovije vesti

Film KOŠARE se snima u Surdulici »

Balša Đogo, reditelj filma "Košare" koji uskoro počinje da se snima najavio je da će deo filma biti sniman na karauli na...
ZutoCvece