DOM UČENIKA: Ne uništavajte Dom zbog politike!

Zaposleni u Domu učenika srednjih škola i studenata u Vranju uputili portalu InfoVranjske dopis koji prenosimo u celini i bez izmena.

- Radinici Doma učenika ozbiljno su uplašeni jer je direktorka Maja Đorđević odobrila da se ovde prime ljudi pozitivni na koronu virus.

Tim ljudima je neophodna pomoć, ali u Domu borave deca i studenti, pa nije u redu da bolesni od Covida 19 budu tu.

Dom ima zajednično kupatilo, pa je pitanje kako će roditelji dece da shvate ovaj postupak i da li će hteti da deca i dalje borave u našoj ustanovi.

Znamo da je ministarstvo prosvete objavilo odluku Vlade da domovi učenika mogu da budu bolnice, ali u krajnjoj nuždi, odnosno kada se svi zdravstveni kapaciteti popune, što na sreću Vranjanaca nije slučaj.

Naša direktorka je prema tome trebala da pre prijema bolesnika, zatraži mišljenje iz ministarstva prosvete, ali je ona umesto toga radila samovoljno i po političkoj liniji.

Direktorka bi htela da zataška da joj je otvaranje Doma za inficirane pacijente naredio Krizni štab u Vranju, pa je dopis ministarstvu poslala tek u utorak, pošto je već izvršila naredbu štaba.

Mi znamo da će Krizni štab pokušati da pokrije propust direktorke vraćanjem datuma na zahtev Domu učenika da primi pacijente i da će ta laž biti prosleđena ministarstvu.

Ali, svi moraju da budu svesni da u Domu mora biti izvršena kompletna dezinfekcija kada dođe vreme za prijem dece.

Zaposleni sumnjaju da su u pitanju eventualne javne nabavke u bliskoj budućnosti, radi nabavke dezinfekcionih sredstava i promene dušeka.

Znamo da će to Dom mnogo da košta, ali se nadamo da će posle vesti na vašem portalu nadležni reagovati i sprečiti pritisak na zaposlene.

Mi smatramo, kao i ministarstvo i Vlada, da Dom učenika u krajnjoj nuždi može poslužiti smeštaju bolesnih od korona virusa, ali ne možemo da razumemo da se neodgovornim ponašanjem dovodi u pitanje opstanak ustanove - kaže se u piismu zaposlenih u Domu učenika portalu Info Vranjske.

S. Kostić

Komentari

vd direktorka je i postala direktor zahvaljujuci na politicku podrsku nasih lokalnih politicara NE ZBOG OBRAZOVANJE I PAMET ..ona stara nije slusala a sad vidimo i zasto ona je neposlusna Maja a ova Maja Djordjevic je poslusna , e sad se vidi ko je postavljen za direktorku bezpogovorno poslusna ...sta nju briga za zaposlene za decu za roditelje NJU ZANIMAJU JAVNE NABAVKE PA ONA JE TU I ZATO ....KUPOVALA JE MIMO ZAKONA BEZ UO A SD GA JE DOBILA U VANREDNO STANJE SAMO TO JE BITNO ...A MINISTARSTVO NJU NE ZANIMA ONA JE NA LOKALU JAKA SVE DOK JE IZA NJENA LEDJA ZNA SE KO ....HAAAAA...VIDECEMO DO KAD ...ZENA NE ZNA NISTA ,!!!!!NAPUCENAAAA A ZAMISLILA SE

Maja Ristić je bila neposlušna jer je bila mnogo alava na pare. Neje znala kolko gu je dosta. Mnogo je rupe trebala da zakrpi

I STO MISLIS ZAKRPILA LI GI JE ... MAJA RISTIC JE INSTITUCIJA NIJE HTELA DA BUDE IKEBANA KO OVAJ KAD ONA NESTO KAZE TAKO I BUDE I NIJE ONA NEPOSLUSNA NEGO JE ZENA ZMAJ ...KOD NJU NEMA OCES NECES NEGO SVE PO ZAKONU ...SILNE INSPEKCIJE SU BILE I STO VU NE NADJOSE NESTO DA JE POGRESNO URADILA AAAA GOGE ZASTO ....NEGO J..A MAT.R NA DOTICNI I POVUCE SE POSLE MANDAT , BRAVOOOOO.....

Ha ha vidim pogadja istina Goranco. Mnogo si se iznervirala čim pišeš s velika slova

ovaj ne zna dal je posla il je dosla ...ona ne pituje nista ali radnici umev da kazniv pa ova firma nije vu tatkovina a neje ni na muza vu ne moze ona da unistava ovu firmu ...ministarstvo mora da reaguje ona je napravila haos sa zakonom u firmu radi kako vu kazev a ne misli da unapredi nesto u firmu ...nesu radnici zaboravili ni njenu silu kad je prekinula sastanak sindikata jer radnici nisu hteli da izaberev njene predloge za clanove upravnog odbora ...polako sve ce dodje na nnaplatu kad ovo prodje ....radnici nesu ovce

Ovo je nečuvenoooo, sramota za direktoricu, tu borave deca, ucenici i studenti, takodje za jedan kvart su dve tus kabine i dva WC-a. Zar zbog par njih koji su oboleli, izlozi 400 deteta da budu zarazeni i sve to zbog politike!!! Verujem da ce se vecina roditelja pobuniti i svoju decu povuci. Sta sa decom kojima je ostala garderoba, obuca, knjige, koji su po svojim mestima po karantinima i koji ne mogu doći do Vranja i Doma. Podrska svim zaposlenima sto su poslali dopis, svaka cast tim ljudima koji su sa nama i koji nas stite, a direktoricaaaa neka se zapita kako bi bilo da njeno dete tu stanuje i kako bi bilo da dozvoli svom detetu da se zarazi ovim virusom?! Prvo neka se zapita i stavi na mesto 400 deteta pa onda nek donosi odluke!!!!

ova faca sve govori , smesna je i nebitna ...mislila da ce ako primi ove neduzne ljude da se dodvori na sefa vu ...haaa... a ministarstvo ko pita ono nije bitno ...lele jadni radnici i deca sas ovakvu direktorku ...neje svak za direktora

ona i neje direkrtorka turite gu svastiku na zucu da byude ona gu i dovede ...drugaricke ...

Ovoj ministar da smeni ... roditelji nece decu da pustaju u dom zbog ovakvog propusta, strasno !!!
U redu je da se bolesnima pomogne ali ne po ovoj ceni , uselila ljude pa gi posle 3 dana izbacuje !!!!!!!!!!!!!!!

Kad sam ja tu bio srednjoskolac i student, znao se red, a direktor mislim da je pokojni Bora Stankovic bio gospodin. Ovo sad šuša obicna.

mimo, u pravu si.Maja i njeni poltroni se ponašaju kao da je njihovo. njen najverniji poltron je ona ljigavica Suzana. Ali brzo će sve da im se vrati

Старлете су највише аванзовале у овој диктатури,видимо двски дан по телевизијама-конкубине и забављачице неписмених,жвалавих функционерчића.

Jadni radnici Doma. A lepo im je kad primaju dodatke na platu . Malo 20%,malo 30%. Tada ne pišu pisma. A sada se MNOGO UPLAŠILI. Briga njih i za učenike i za studente. Samo da bude DODATAKA ne platu.

Ovu da nazovem zenu za ,,pranje para,, lokalnog SNS/a i politicara treba hitno uhapisti. Ako je ona deo rukovodstva , menadzer ili da zna sta radi dobro bi bilo. Ali kada krene stampedo pada SNS/a ona mora biti prva uhapsena.Znamo da cita portal Vranjski pa neka razmislja malo

Bolesni u motel tamo su full uslovi a moze i na Przar, ionako drzava servisira sve dugove Simpu. Vranjska banja stacionar. Vrelo Bujanovac.

MITIĆU SEDI CISTA JEDINICA

Da li vam je neka zena dobra?

Najnovije vesti

ZutoCvece