Dogovorena prodaja STACIONARA u Banji

Privredno društvo „Milenijum tim“ iz Beograda uputilo je pismo o namerama o kupovini Specijalne bolnice, popularnog Stacionara, saznaju Info Vranjske.

Prema ovoj ponudi, svih 60 radnika Specijalne bolnice prvih šest meseci rekonstrukcije objekta bili bi na Birou, uz odgovarajuću otpremninu.

Nakon toga, na posao bi se vratio jedan broj zaposlenih, koji bi primali minimalac sve dok traje rekonstrukcija zgrade.

- Na sastanku u Stacionaru, kome nije prisustvovala direktorka iz ličnih razloga, bili su Dragan Stevanović, državni sekretar u Ministarstvu privrede, Slaviša Bulatović, predsednik GrO SNS u Vranju i predstavnici PD «Milenium team» ponuđena je ova varijanta. Čim su čuli za nju, javio se strah kod zaposlenih zbog nagoveštaja da se gomilaju tamni oblaci nad Stacionarom - priča sagovornik InfoVranjskih iz Gradske opštine.

Po ovom izvoru, «neizvesnost i zabrinutost zaposlenih unekoliko je umanjena kasnijim razjašnjenjem iz Ministarstva zdravlja»!

- U objašnjenju iz Ministarstva zdravlja navedeno je da je ovo, a nikako Ministarstvo privrede, nadležno za privatizaciju specijalnih bolnica u srpskim banjama, zbog ugovora sa RFZO. Šta su tu tražili Stevanović i Bulatović? Posebno je potencirano da kupci specijalnih bolnica nemaju pravo da u periodu od tri godine menjaju namenu ovih ustanova - navodi dalje sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih, međutim, ne skriva strah «da će lični interesi prevagnuti nad interesima zaposlenih u banjskom Stacionaru»!

- Zakon je zakon, ali u ovoj zemlji lični interesi gotovo uvek uspevaju da nadjačaju opšte ciljeve. Potencijalni kupac zna da će sa ovakvom ponudom zdravstvenog turizma raditi rentabilno, ali bez velike dobiti. Zato će se opredeliti za smanjenje udela zdravstvenog turizma, a uvođenje komponenti visokog turizma i to bi moglo da upropasti poslovanje Specijalne bolnice - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Na kraju, kako god se bude okončala ova farsa oko banjskog Stacionara u režiji isključivo ličnih interesa, lokalna javnost u Vranjskoj Banji sluti da ovo mesto očekuje, kako bi to rekao nekadašnji profesor vranjske Gimnazije, satiričar Radoje Domanović, sve gore od gorega, crnje od crnjega!!

S. Kostić

Komentari

Namena kockarnice, kladionice, ruleti, samo to funkcionise u ovoj drzavi, da se opere novac od....u kandzama zla i kriminala je ovaj narod i ova nazovi drzava!!!

Pa naravno sve ovo ide u prilog Bosketu Bulatu Senti i ostalom lopovskom SNS na čelu sa vodom. Svi će da strpaju lovu od prodaje u džep a narod gladan. Samo ko će da se više leči za velike pare kad narod nema leba. Obican covek sigurno neće. A državne narodne pare će biti uložene u rekonstrukciju. Milenijum grupa to je tim svih važnih oko vode na čelu sa njim. Ali su našli ove nepismene sa kupljenim diplomama da potpišu. A i oni će da drpnu neku lovu. Uzas!

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece