DNO: ZC tražio IZJAVE LOJALNOSTI, lekari PRISTALI!

Lekari Zdravstvenog centra u Vranju, kandidati za specijalizacije, morali su na zahtev rukovodstva ZC da potpišu izjave da neće da tuže ustanovu ukoliko ne dobiju specijalizaciju, saznaju InfoVranjske iz izvora u najvećoj zdravstvenoj ustanovi na jugu Srbije.

- Na oglas za specijalizacije javio se veliki broj ovdašnjih lekara, ali su oni morali da svoju kandidaturu «overe» potpisom na izjavama da se obavezuju da ne tuže ZC Vranje ako ostanu bez specijalizacije, a naravno, bez ovog potpisa ne bi mogli da budu kandidati - saopštava sagovornik InfoVranjskih iz ZC Vranje.

Po ovom izvoru, «ovakvom prinudom prekršena su ustavna prava lekara».

- Svaki građanin ove zemlje, što važi i za lekare ZC Vranje, ima pravo da se obrati pravosudnim organima iz mnogo razloga, uglavnom u situacijama kada su prekršena neka njegova prava. Zato je rukovodstvo ZC Vranje insistiranjem na potpisivanju izjave da neće tužiti ustanovu, lekarima kandidatima za specijalizacije, de fakto i de jure prekršilo ustavna prava - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor potencira «da rukovodstvo ZC Vranje zbog ovog postupka ne može da traži opravdanje u činjenici da će tužbe potencijalnih specijalizanata poništiti konkurs za specijalizacije».

- Znamo da se to desilo prošle godine, kada su stigle tužbe zbog dodele specijalizacija, pa je Ministarstvo zdravlja poništilo oglas za specijalizacije. Ipak to ne pravda čelnike ZC Vranje zbog postupka prema lekarima koji su konkurisali za dobijanje specijalizacija - tumači sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, ZC Vranje dobilo je kvotu za 13 specijalizacija, po četiri iz hirurgije i urologije, dve iz neurologije, i po jednu iz oblasti interne medicine, anesteziologije i psihijatrije i jednu subspecijalizaciju iz gastroenterologije.

S.Kostić

Komentari

Нацизам.

Ne nego će oni najgori studenti da tuže i bez obzira sto su najgori da stopiraju specijalizacije jer ko god da tuži one se stopiraju a Vranje da li će da ima specijaliste ili ne za neku godinu zabole ih uvo . O kolegijalnosti i da ne govorim .Bravo za direktorijum i za ideju .

A ti si kao navodno najbolja, pa kao treba da dobiješ? Vranjska bolnica treba da ima specijaliste, ali ne samo na broju.Malo skromnosti koleginice i odmerenosti u izjavi, to bi trebalo da odlikuje svakog lekara.

Banda lopovska..odbokirajte račun.. lopovi!!!

Mice zašto ideš po bolnicu i huškaš lekare na poslanika Bulatovića, okrećeš sve zaposlene da drže Gonzijevu stranu? Zašto nas teraš da idemo na savet za zdravstvo SNS prošlu nedelju, čak i nas koji nismo u sns niti ćemo glasati za Vučića. Po celom ZC samo pričaš kako Gonzi preuzima Sns i da je što bi ti rekao "bratu Bulatu odzvonilo u centrali" , najavljujući njegovo proterivanje iz stranke. Mice, da li je tačno da se već zna spisak ljudi koji dobijaju specijalizaciju i kojima si uzeo pare, a ostale držiš na tihoj vatri da bi pokazao u stranci kako tobož imaš ljude. Mice otrezni se, doktori nisu za tebe!

NE LUPETAJ ANTO VIŠE KO MAKSIM PO DIVIZIJI.PROVALJEN SI GLUPSONE DA OVO TI PIŠEŠ KSKO BI DOAJENA HIRURGIJE SKLONIO.SKLONICEŠ ANTO SEBE VIDECEŠ VRLO BRZO ALI NA SIGURNO MESTO GDE TE NIKO NECE PIPNUTI.ŽIVI BILI PA VIDELI

Radi te paranoja Mice, Mice...

Majmune za toj što javno pretiš s onoj što si mi uradija motka ima radi..

Mice ti si kralj hahha ne staje :D

Svi gore pomenuti rukovodioci ove Sns klike uskoro odlaze u ruznu istoriju...naravno prvo na lustraviju .

Potpisali smo izjave da bi smo ubrzali proces , da ne bismo čekali taj rok za žalbe koji traje odredjeni period . Svi će dobiti specijalizacije . Konačno . Zbog takvih koji pišu ovakve tekstove i tuže ovaj grad će ostati bez specijalista .

Veću glupost odavno nisam pročitao.Da ubrzaš proces?Misliš da smrndoljošete to na brzinu, da uloviš i ti nešto u mutnom, pošto verovatno ceo život tako prolaziš.Na specijalizacije se druškane kreće kad se upišeš na fakultet kad dobiješ rešenje od ministarstva, a to se dobija na nivou republike.Jedino ako pozoveš Vučića, onda možda i može, sve je moguće ko zna...

15 SPECIJALIZACIJA ODJEDNOM NIJE BILO NIKADA U ISTORIJI ZDRAVSTVENOG CENTRA . ČESTITAMO MENAĐMENTU NA OVOM NAJVEĆEM USPEHU !!!!

URA za MENAĐMENT! E Srbijo medju šljivama.Od ovolikog poltronstva, i Neron bi se postideo.

Kakva smo mi palanka...ovo je sramotno i jadno.Daleko od civilizacije i kulture.

Jasno ko dan, pogledajte ko nam vodi zdravstvo Loncar deo Zemunskog klana, Gonze koje ne moze u svoju kucu da se izbori za prava, Stajic ekspert za rad na crno, jedini propali stomatolog u gradu koji radi na crno, Mice o kome se zna i vise nego dovoljno, Ljilja ove godine obelezava stogodisnjicu od pocetka subspecijalizacije i velika, najveca Balkanska starleta Jaseeeeee.....Ovo je kraj ove drzave, pa i zdravstva!!!

A jel bi ti teo malčice da vodiš pa ti mnogo krivo što ne možeš ... jel te to boli ?

Tako je.potpisujem gore izreceno.

NE NASEDAJTE! JOŠ JEDNA U NIZU UJDURMI
NEPISMENOG PRAVNIKA I SKANDAL MAJSTORA. LJUBIĆA. INAČE ČOVEK NIKAKO DA SPROVEDE POSTUPAK DO KRAJA A DA NIJE NA ŠTETU ZC. LJILJO SKLONI BUDALU.

Kakva ekipa se instalirala da vodi grad .bolnicu i ostalo.Propadamo brzinom svetlosti.

Mene bi bilo sramota da kazem da sam lekar u vranjskom ZC. Smeje im se cela Srbija gde god odes dalje

Tužilaštvo je na potezu. Da vidimo pravnu državu.

Toj nesu doktori

Toj nesu doktori

To je maslo strucnog pravnika koji je isto tako radio i u opstini

Ma dal je moguce?

Ako je ovo tacno ponistiti konkurs

Ostavite nas na miru , bavite se svojim problemima

Aj sad vi dusebriznici, podnesite anonimno krivicnu prijavu i neka sud utvrdi da su trazene takve izjave, istog momenta pada konkurs. Ali ne smete nego samo pricate

Mice što ripaš ko poparen petl kad se pomene što radiš na bukija iza leđa? Cela stranka znaje da si Preletačević i da drukaš sve na Gonzalesa, ne gine ti sikter mnogo brže...

Podrška za našeg Miceta! Mice do kraja, nek te iznesev iz stranku pravo na Šapranačko! Ti ne se davaj ni gore na raport kad dođeš kod Sv Petra, gledaj šmugneš pa vaskrsni i vrni se u Vranje da rešiš ludnicu u Sns! Ti si najjak Mice, pušti drugi što pišev svi su ti ljuborni jer si najsposoban! MICE SRBINE, MICE SRBINE!

MICE CE TI LETIV KRACI SPIJUNE .AKO BULAT ODE TEBE PRVO CE TE OTERAMO .MI SMO UZ NJEGA SPIJUNCINO OTRCANA

MICE CE TI LETIV KRACI SPIJUNE .AKO BULAT ODE TEBE PRVO CE TE OTERAMO .MI SMO UZ NJEGA SPIJUNCINO OTRCANA

i sta sad? treba da sacekate jos 5 godina da ti lekari stasu u specijaliste, a deca rodom iz vranja su vam skoro gotovi hirurzi sto na vma, sto u kcs, sto u kc nis....

A ovi što godinama čekaju da pišu recepte do penzije

Ne treba svi da dobiju specijalizaciju, već oni koji to zaslužuju.Najpre oni sa dosadašnjim radom i zalaganjem na teškim i odgovornim radnim mestima, kao i oni sa većim radnim stažom, te oni sa dobrim prosekom.Tako se to radi.Verovatno niko tad ne bi tužio, jer bi izgubio na sudu.Ovako ako prodju neke spec. naročito na operativnim granama, biće to veliki promašaj gledano u budućnost.Svako ko smatra da je oštećen na konkursu treba da tuži, to što je potpisano nema nikakvu težinu na sudu, čak naprotiv ide u korist tužioca.

Citam ove nebuloze i nikako da se odlucim u koju ustanovu vas treba smestiti Laza ili Toponica?

Najnovije vesti

JS predala i listu u HANU »

Jedinstvena Srbija predala je, posle Vranja i Banje, i izbornu listu za lokalne izbore u Vladičinom Hanu. Naziv liste je...
ZutoCvece