DjORDjEVIĆ: Prethodnici ugrozili projektno finansiranje za sport

Na sedmoj sednici Gradskog veća raspisan je javni konkurs za finansiranje potreba u oblasti sporta na teritoriji grada Vranja za period od 1. jula do 30. septembra ove godine. 

Cilj je unapređenje rada sportskih udruženja i razvoj sporta u svim segmentima. 

Rok za podnošenje prijava je petnaest dana od dana objavljivanja u Novinama „Vranjskim“ i zvaničnoj web prezentaciji Grada Vranja.

- Prethodni konkurs je bio raspisan za prvih šest meseci tekuće godine do 30. juna.

Za finansiranje sportskih klubova budžetom je bilo predviđeno 57 miliona dinara – rekao je gradski većnik za sport i omladinu Nenad Djorđević.

Sa Školskom olimpijadom, nedavno održanom u Vranju, ta sredstva su dostigla 89 miliona dinara, a 34 miliona dinara razlike odvojena su kao namenska sredstva.

- Dakle, prethodno gradsko rukovodstvo, da ponovim, planiralo je 57 miliona dinara za finansiranje sportskih organizacija, a potrošeno je samo za prvih šest meseci ove godine 72 miliona, s tim što dugovanja još uvek pristižu.

Da bismo mogli da nastavimo sa našim redovnim aktivnostima, mi moramo da raspišemo novi konkurs i da se određena sredstva koja budu odobrena obezbede iz budžeta - kazao je Djorđević u izjavi za portal Vranjske.

G. M. A.

Najnovije vesti

Ma ko je ovde ko? »

Prvi put od kako je poslanik, a ima tome više od pola godine, javno se oglasio i Milan Ilić, poznatiji kao Očinji vid, n...
ZutoCvece