DISKRIMINACIJA U VRTIĆU: Imaš muža - šta će ti BOLOVANJE?

U Predškolskoj ustanovi „Naše dete“ u Vranju na oglasnoj tabli pojavilo se obaveštenje koje je uznemirilo duhove u ovoj ustanovi.

Naime, prema ovom obaveštenju, koje se odnosi na rukovodioce, koji imaju obavezu da sadržinu dopisa prenesu zaposlenima, PU „Naše dete“ od 1. oktobra neće isplaćivati bolovanje svim onim zaposlenima koji imaju kod kuće nezaposlenog supružnika!

Ovakva diskriminacija bolesnih ljudi (ili njihovih najbližih, svejedno) ovde je retko viđena, verovatno nije ni po zakonu, ali to PU „Naše dete“ ne sprečava da donosi takve uredbe i da se po njima vlada.

U ovoj ustanovi zaposlene su pre svega žena, a najnovijom uredbom direktorke Vesne Terzić opominju se zaposleni da moraju, kada donose doznake za bolovanje, da donose i potvrde o svom bračnom statusu!

- Kakve veze ima šta radi moj muž, ako ja uzimam bolovanje zbog deteta? Ja da idem na posao, a on da mi čuva dete od dve godine? To nikada nije bilo i neće ni biti, to ima samo ovde, sramota - konsternirana je jedna od zaposlenih.

Bilo kako bilo, objava je ovde, za one koji ne veruju.

Za ostale, da se zna - ovo je tek početak onoga što ovi na vlasti sprovode kao eksperiiment in vivo sa ovim jadnim i namučenim narodom.

SSB

Komentari

Po kom zakonu i po kom osnovu gospođa preletačica traži ovo od svojih radnika? Ovde bre ko više maltretira i ponižava svoje radnike to je bolji Direktor. Gde su imaginarni sindikati, inspekcija rada jer ovo je školski primer mobinga.Sve je to pod šapom vladjućih, kao miševi,čuvaju svoju fotelju i primenjuju zakon samo kod jadnika koji ne pripada nijednom čoporu ili stadu.Strašno kako vi stimulišete natalitet i majčinstvo.Neće srbi pod jednu šljivu nego pod maslačak da stanu zbog ovakvih i sličnih.

Da li je ovo stvarno, ako jeste granici se sa ozbiljnom medicinskom dijagnozom tvorca.Cista patologija.

Ovo je Mobing !!!

Ne razumem sta je tu nepravilno, to je po zakonu ne mogu oba roditelja da budu u isto vreme na bolovanju i da primaju100 % platu na ime deteta. Ja 15 godina radim i to pravilo se primenjuje.

Sta to majko ne razumes, ko kaze da su oba roditelja na bolovanju, lepo procitaj tekst a onda pisi komentar, a direktorka se posvadjala sa zdravim razumom, ovo postaje robovlasnicko drustvo....

Ne razumem sta je tu nepravilno, to je po zakonu ne mogu oba roditelja da budu u isto vreme na bolovanju i da primaju100 % platu na ime deteta. Ja 15 godina radim i to pravilo se primenjuje.

Sta direktorica ima od škole ? Ne racuna se politička pripadnost koja nam je poznata. Teror zaposlenih nikome nije doneo nista dobro. Kad ce novi konkurs za novog direktora? Nista nije vecno.

Što se zamislila ova Trzićka,postala direktorka pa samo smišlja kako da zagorča život zaposlenima pošto je svoj sredila.....

Jao, jao, pa direktor nije vlada pa da donosi uredbe, kad pišete takve članke, bolje se malo posavetujte i oko terminologije i oko zakona. Ovde je samo reč o poštovanju zakona, mada po Vama će ispasti da direkorka donosi i zakone.Obaveštenje je tu da zyštiti radnike u slučaju da Zakon ne poznaju, da ne zapadnu u nezavidnu situaciju da uzimaju bolovanje, a da im ne bude plaćeno.

Gde to može starleta da bude direktor ustanove za vaspitavanje mladih. Naravno u "turskom" Vranju.

A upoznat li je neko da u Buštranju od septembra traje diskriminacija predškolske dece? Naime, zbog nekog trulog zakona da je potrebno minimum pet deteta za redovnu predškolsku nastavu, u Buštranju deca, kojih ima ukupno 7 sa svem ranijim polaznicima, imaju svake druge nedelje nastavu, zbog neke tamo kombnatorike sa drugim selom. USTAVNA DISKRIMINACIJA! EJ, NE OMOGUĆITI DETETU REDOVNO ŠKOLOVANJE. PRAVO NA OBRAZOVANJE, LJUDI! Ispitajte takvu diskriminaciju dece.

Najnovije vesti

AluTerm plus