Direktor radi sklekove, profesori štrajkuju

U Osnovnoj školi "Bora Stanković u Jelašnici, u četvrtak je organizovan jednostatni štrajk opomene, zbog nagomilanih problema posle dolaska novog direktora Miloša Stojanovića (SNS), u ovu ustanovu.

Ovu vest saoštila je Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije, a u ime te organizacije štrajku su prisustvovali Dušan Mladenović predsednik USPRS Vranje i Aleksandar Stevanović član Glavnog odbora USPRS-a.

Iz ove organizacije naglasili su da je tokom trajanja štrajka upozorenja održan sindikalni sastanak na kome su dogovoreni dalji koraci u cilju pružanja podrške i zaštite svim zaposlenima OŠ “Bora Stanković”.

- Naš sindikat će uvek stati u zaštitu svakog radnika škole od bahatih, svojevoljnih i protivzakonitih odluka. Novopostavljeni direktor do sada nije sproveo nijednu odluku školskog odbora i svojim ponašanjem je stvorio atmosferu straha i nezadovoljstva i doveo do narušavanja međuljudskih odnosa u kolektivu. Najveći revolt je izazvalo protivzakonito poništavanje konkursa koji su već okončani ugovorima na neodređeno vreme. Na radna mesta koja su u školi „upražnjena“ ne zbrinjavaju se postojeći radnici škole već se dovode nova nestručna lica - izjavio je Nikola Mihajlović, šef sindikata USPRS Jelašničke škole.

Da stvar bude zanimljivija u javnosti je procureo video klip na kome se vidi direktor škole Stojanović, koji na sred časa srpskog jezika radi sklekove, dok mu učenici aplaudiraju.

Uživajte.

SSB

Najnovije vesti

ZutoCvece