Dimitrijević: Bojkot sve izvesniji

Izbori ili bojkot, pitanje je kojim će se Info Vranjske intenzivno baviti u narednom periodu.

Osim što će to biti tema tribine koju će naš Tim TRI održati 4. septembra, smatramo da je važno i da politički akteri, ali i sami građani, kažu svoj stav o ovoj temi, uz našu obavezu da ga javno promovišemo.

Pozivamo sve građane, ali i sve zainteresovane, da nam pišu na ovu temu i iskažu svoj stav.

Na početku, potpredsednica DS-a u Vranju i profesor vranske Gimnazije Nela Dimitrijević kaže da je opcija kojoj pripada sve bliže odluci da bojkotuje izbore.

- U ovom trenutku čini mi se da je sve izvesnije da će biti bojkot, a ne učestvovanje na izborima, jer je situacija u društvo takva, kao i situacija u Srbiji, i u lokalnoj sredini, u Vranju.

Aposolutna nesloboda medija ne može izazvati opoziciju da izađe na izbore. U situaciji gde vi imate trku kada vam je jedan takmičar slobodan a drugi vezanih nogu, izvesno je ko će pobediti, pa je i besmisleno organizovati takvu trku.

Iako DS još uvek nije doneo zvaničnu odluku o bojkotu izbora, čini se da je sve izvesnije da će takvu odluku na kraju i doneti - kaže Dimitrijevićeva.

NIV

Najnovije vesti

Zaista važan MEĐUPROSTOR »

U Vranju će u ponedeljak, 21. sepembra, biti održana izložba „Međuprostor“ četiri autorki - Ane Piljić Mitrović, magistr...
ZutoCvece