DEMOKRATE napustile Skupštinu Trgovišta

OO DS-a u Trgovištu saopštila je da će njeni odbornici napustiti lokalnu skupštinu, iako su tamo jedina parlamentarna opozicija.

- Lokalni parlament funkcioniše po principu "gde jedan okom, tu svi skokom", bez debate, demokratije, legaliteta i duha parlamentarizma i bez volje za poboljšanje uslova života građana koji su ih birali. Skupština postoji samo da ispunjava volju jednog čoveka koji preko nje legalizuje svoje želje i manipulacije - kaže se u saopštenju.

U DS-u tvrde da „parlament koji ne vrši svoju funkciju“ već samo aminuje nelegalne želje i radnje jednog moćnika, zarad nedavno uvedene mesečne naknade od 10.000 dinara.

- Odgovorno tvrdimo da ovaj sastav lokalnog parlamenta nanosi veliku štetu građanima, budžetu i našem mestu i biće upisan u istoriji opštine Trgovište kao najštetniji u svakom smislu - kaže se u saopštenju.

Na kraju, demokrate naglašvaju da se povlače iz parlamenta da bi ga tako napravile jednostranačkim.

- Kad je jednoumlje, neka bude i jednostranačje - kaže OO DS-a na kraju saopštenja.

SSB

Komentari

“ODBORNICI” imaju jednog odbornika koji glasa uvek kako kaze vladajuca vecina. A kako su “ izasli” bas cemo da vidimo na sledecoj skupstini.

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece