DEMANTI OSNOVNOG SUDA: U sudu nema zaraženih

Redakciji Info Vranjskih stigao je demanti teksta „Panika u Osnovnom sudu, jedan sudija pozitivan na koronu“ iz Osnovnog suda u Vranju.

Demanti koji je potpisala v.f. predsednika Osnovnog suda Aleksandra Tošić Arsić prenosimo u celini.

- U Osnovnom sudu u Vranju nije potvrđen nijedan slučaj pozitivnog testa zaposlenih ili sudija na „COVID-19“ od proglašenja vanredne situacije na teritoriji grada Vranja do danas.

Sud je organizovao rad u skladu sa Zaključkom VSS od 30.06.2020. godine i u skladu sa Preporukama za rad sudova i javnih tužilaštava za vreme vanrednog stanja proglašenog 15.03.2020. godine, koje su objavljene na sajtu suda i nesmetano funkcioniše u skladu sa ovim odlukama, a među zaposlenima nema nikakve panike već naprotiv, primenjuju se sve propisane mere zaštite.

Nijedan od novinara „VRANjSKIH“ nije se obratio Osnovnom sudu u Vranju radi provere ove informacije, zbog čega nalazim da je objavljeni tekst sa gore pomenutim naslovom suprotan Kodeksu novinara i Zakonu o javnom informisanju i isti ne služi pravom informisanju javnosti već nanosi samo štetu i može širiti paniku i biti obuhvaćen krivičnopravnom odgovornošću, imajući u vidu aktuelnu situaciju.

Potrebno je da navedeni tekst odmah uklonite sa vašeg portala i da se ubuduće svaki put pre objavljivanja informacija vezanih za rad Osnovnog suda u Vranju obratite nadležnima koji vam stoje na raspolaganju, u suprotnom bićemo prinuđeni da svoja prava zaštitimo pred nadležnim sudovima – piše u saopštenju.

NIV

Komentari

Hvala Bogu da neko objavi ispravak svoje netačne vesti.

Ovo je totalna laž, svi u gradu znaju da je taj sudija pozitivan, v.f.predsednica namerno krije, a šalje ljude da rade od kuce! Makar se svi zarazili samo da ona bude predsednica suda, sramota!

Vučić i krizni štab mu sakrili preko hiljadu mrtvih, a vi nećete jednog zaraženog. Imali smo Anu Lalić, ne dirajte mi Vranjske!

Najnovije vesti

Ode i SREĆKO?!!! »

Srećko Pejković, načelnik Pčinjskog okruga, nalazi se pred smenom sa te funkcije, saznaju Info Vranjske.Pejković, inače...
ZutoCvece