Danijel Anastasov prvi doplivao da Časnog krsta

Danijel Anastasov (31), iz Surdulice, pobednik je plivanja za Bogojavljenski krst koje se po prvi put održalo na Vlasinskom jezeru.

- Apsolvent sam DIF-a, leti radim kao spasilac na moru. Prvi put se takmičim, ali se nisam nešto specijalno pripremao. Plivam redovno leti, kao i zimi na bazenu u Beogradu od oktobra do januara, uvek sam u kondiciji. Mnogo mi je drago zato što mi je danas i krsna slava. Sad idem kući da sečem kolač – izjavio je za portal Vranjske Anastasov.

Među takmičarima bilaje i jedna dama. Muškarci su se džentlmenski dogovorili da ona uzme Krst, ali kad je ušla u vodu, nije mogla da nastavi i odustala je.

Srboljub Mitić, organizator takmičenja, rekao je da je organizacija ovakve manifestacije izuzetno naporna.

- Prijavio se veliki broj plivača iz okolnih pravoslavnih zemalja poput Rusije, Rumunije, Bugarske, Crne Gore... Danas je nastupilo njih 23. Za ovakve aktivnosti, u skladu sa zakonom, mora se dobiti odobrenje Ministarstva unutrašnjih poslova.  Angažovana jei medicinska ekipa, profesionalni plivač i ronilac u svrhu bezbednosti takmičara. Jednom plivaču lekari nisu dozvolili da se takmiči jer je imao povišeni krvni pritisak– rekao je Mitić, predsednik i trener Karate kluba "Tandena" iz Surdulice.

Trka je održana uz podršku Eparhije vranjske, Opštine Surdulica, mesne zajednice Vlasina Rid i dobronamernih ljudi.

Najnovije vesti

Radnik krenuo u Antaliju »

Fudbaleri surduličkog superligaša Radnika krenuli su put Antalije u Turskoj na drugu fazu priprema za nastavak prvenstva...

TONČEV: Bude se socijalisti juga »

Novica Tončev, narodni poslanik i član predsedništva SPS-a najavio je da će posle razgovora sa socijalistima jugoistoka...
AluTerm plus