Da i jezik zbližava MLADE

Projektom „Budimo tolerantni“ Omladinski košarkaški klub „Play 017“ iz Bujanovca, na zanimljiv način je u Vranju predstavio deo svoje sportske i društvene misije.

Tribinom „Uloga jezika u formiranju i izgradnji međuetničkih odnosa“, predsednik ovog kluba Nenad Stajić sa saradnicima, pokazao je zašto je OKK „Play 017“ sa preko 200 dečaka i devojčica, okupljenih u više selekcija, nešto jedinstveno na prostiru juga Srbije.

- Članovi kluba, dečaci i devojčice srpske, albanske i romske nacionalnosti, koriste svaku mogućnost za zbližavanje, a ovoga puta to pokazuju jezičkim čarolijama - rečeno je na tribini.

Na tribini su, o jezičkim mogućnostima zbližavanja mladih govorili Aleksandar Nikolić,profesor srpskog jezika u bujanovačkoj osnovnoj školi „Branko Radičević“, leskovčanka Jelena Ranđelović, profesorica srpskog jezika u OŠ „Sezai Suroji“ u Bujanovcu i Goran Arsić, sudski tumač za grčki jezik.

Deo ove ekipe bili su takođe Enkel Redžepi, profesor albanskog jezika i književnosti iz OŠ „Ibrahim Keljmendi“ iz Preševa i sociolog Almir Selimi, urednik u srpskoj redakciji Televizije Tirana, kome je bavljenje košarkom u OKK „Play 017“, pomoglo da postane voditelj TV Dnevnika za srpsku manjinu u Albaniji.

Cilj ovog projekta je edukacija mladih izrazličitih etničkih zajednica juga Srbije i jačanje njihovog aktivizma u svrhu demokratskih procesa u Srbiji i promocija EU integracija.

Realizaciju ovog projekta i tribine koja će, pored Vranja, gostovati u Preševu, Bujanovcu, Vranjskoj Banji i Surdulici, pomogla je Ambasada SAD u Beogradu.

R. Irić

Komentari

Срби,због толерантности,изгубише државне територије од нетолерантних отимача. Проблем је на другој страни.

Najnovije vesti

Antalija: Igra bolja od rezultata »

Surdulički Radnik na pripremama u Antaliji izgubio je prvi kontrolni susret od turskog prvoligaša Khimkija rezultatom 3:...
ZutoCvece