COVID 19: Nema kraja TEHNIČKIM PROBLEMIMA

Već nedelju dana nema izveštaja iz nadležnih zdravstvenih službi o broju testiranih i osoba pozitivnih na COVID 19 za područje Pčinjskog okruga.

- Javnost se s pravom pita zašto toliko dugo traju tzv. "tehnički problemi" i šta se time želi. Ljudi u zdravstvu ne samo vranjskog kraja moraju da znaju da je ionako poljuljano povrenje građana u zdravstveni sistem zemlje produbljeno do krajnjeg nepoverenja, što će "tehnički problemi" zbog kojih nema izveštaja o novozaraženim osobama još više potencirati -, upozorava poznati vranjski lekar sagovornik InfoVranjskih.

Po njegovim rečima, dolazak poznatog niškog epidemiologa dr Branislava Tiodorovića u Vranje i Bujanovac u sredu 5. avgusta neće popraviti nastalo duboko nepoverenje u lokalno i državno zdravstvo.

- Dr Tiodorović je dobrodošao, kao stručnjak i čovek, ali tajanstvenost podataka o broju novozaraženih korona virusom u odnosu na broj testiranih osoba stvara lošu sliku u široj javnosti o našem zdravstvenom sistemu. Ovako kako je sada, na nekom moralnom dobitku je jedino Dom zdravlja u Bujanovcu koji saopštava podatke o broju novoobolelih od virusa korona -, ističe sagovornik InfoVranjskih.

Prema poslednjim podacima o epidemiološkoj situaciji na jugu Srbije, u četiri kovid bolnice u Vranju leči se 109 pacijenata, od kojih su 33 pozitivni na COVID 19, dok je u kovid ambulanti u ATD obavljeno 170 pregleda, od kojih je 51 prvi pregled.

Broj lica u samoizolaciji u Vranju iznosi 38, dok je u Bujanovcu jedno lice samoizolovano.

Komentari

Nije poverenje poljuljano, poverenje ne postoji odavno...

Pa ne li naprsvise labarotoriju za PCR testovi u Nis i rekose ce imamo svi rezultati gotovi u roku od 24 casa.. kad ono jos gore napravise,nema nedelju dana rezlutati.. niko nista ne javlja i ne objavljuje. Aaa bee Anticke istino

Katastrofa, nemar, neodgovornost, nekultura, neobrazovanje, neljubaznost , i pored svega toga veliko neznanje od takozvanih “lekara” a osoblje medicinskih sestara jedno trač partija i kafenisanje uz cigarete po celu smenu dno dnaaaaaaaa, to je sve bolje rečeno ZDRAVSTVO VRANJE !!!!

Najnovije vesti

BEV doneo Evropu u Vranje »

Članovi udruženja BEV u subotu u centru grada postavili su ulične biblioteke.Iz udruženja kažu da su na ovaj način pokuš...
ZutoCvece