CIRKUS SE NASTAVLJA: Obustavljena javna nabavka za rekonstrukciju STADIONA

Grad Vranje je u ponedeljak obustavio postupak javne nabavke za rekonstrukciju gradskog stadiona, i tako produžio agoniju vezanu za rad na ovom objektu.

Grad je uništio stadion u Šaprancu još u julu 2017. godine, sa namerom da otpočne radove vezane za IPA projekt, koji je podrazumevao istovetne stadione u Vranju i Montani u Bugarskoj, za šta je Grad od EU dobio oko 300.000 dinara.

Najave su bile da će Vranje stadion, koji su partneri u Bugarskoj, uzgred, već završilli, napraviti do kraja prošle godine, pa do kraja ove, ali od čitavog posla nema ništa, jer je zbog nečije nesposobnosti čitava stvar vraćena na početak.

- Obustavlja se otvoreni postupak javne nabavke broj 404-30/18-07/1, za nabavku radova na rekonstrukciji i adaptaciji gradskog stadiona u Vranju. Procenjena vrednost javne nabavke je 16.000.000,00 dinara bez PDV-a (ili 19,2 miliona, p.a.) - kaže se u rešenju Grada po ovom pitanju.

Najnovija dešavanja vezana za ovu priču počela su 23. marta, kada je Grad Vranje doneo Odluku broj 404-81/17-07/1 kojom se pokreće javna nabavka za rekonstrukciju stadiona o čemu su Info Vranjske već pisale.

I tada se postavljalo pitanje zna li neko uopšte šta radi, pominjana su i neka imena, ali do isteka roka za podnošenje ponuda, na adresu Grada prispela je samo jedna ponuda.

Reč je o zajedničkoj ponudi firmi „Hettrik sport“ iz Beograda i „HSV“ iz Vlasotinca, ali su oni za posao oko stadiona tražili dva puta više para, više od 31 milion dinara bez PDV-a (37 miliona, pa.a.), pa je grad rešio da ovu jedinu ponudu odbije.

Ponuda je odbijena kao neprihvatljiva, a javna nabavka je obustavljena.

Sve u svemu, od stadiona u Vranju, koji lokalna vlast radi od trenutka kada je odgovornost preuzela SNS, u junu 2015. godine, i dalje nema ništa, i stvar je tamo gde je i bila, na samom početku.

ZA USPOMENU I DUGO SEĆANJE

Nenad Đorđević, kako je sam rekao, većnik „resorta“ za sport u Gradskom veću u Vranju izjavio je za skupštinskom govornicom na 23. sednici parlamenta da će gradski stadion u Vranju biti završen do 18. oktobra, kako je projektom i predviđeno, iako u protekloj godini dana radovi na tom objektu nisu ni krenuli.

Hoće li bar neko odgovarati što Vranje nema bar onaj uništeni stadion Dinama, da se bar deca igraju po travi, evo već treću godinu?

Šta će biti dalje? Ovi što ni javnu nabavku, kamoli šta drugo, nisu znali da ljudski odrade, javno su najavili da će nova nabavka biti raspisana u toku 2018 godine.

Lepo, samo, IPA projekt mora se završiti OVE godine.

Zna li to uopšte neko u lokalnoj vlasti, i tiče li ga se to na bilo koji način?

SSB

Komentari

Imali u ovoj zemlji institucija koje mogu da stanu na put svemu ovome?Nemamo stadion, bioskop,pozorište, bazeni ruinirani, pa vi nas vraćate u 19 vek.Ima li pravde i zakona pa da neko odgovara za svoje postupke? Hoćete li nekoga da smenite bar?Da smo u Japanu iz časti svi bi trebalo kolektivno znate već šta da uradite.Strašnoooooooo!

Zna se ko je odgovoran-GLAVOM I BRADOM GONZI I NESI.Sve će to oni jednoga dana ISKIJATI.

Strasno.. Ne postojeca drzava, dal je moguce da nema ko da stane na put kriminalu, ovo nema nigde, nije ni cudo da nas mrzi ceo svet... Nema kome da se zali, jer vlast je kriminal

Stadion je sitna priča kada je odgovornost u pitanju.Mnogo pare su date za taj sport.Mnogo mnogo miliona.Naravno Nesi i Gonzi za sve su krivi.Sve unistise.Kad tad će si dođe pravda po svoje.Donjevranj i ima da vijev ko kojoti.

Nesposobni cirkuzanti i hohstapleri na čelu sa Gonzijem unistise grad.Plasim se da nam nema pomoći...ENDE!

Najgora vlast do sada,tesko nama bice jos gore tolko od sport u Vranje,zasto iskopaste stadion,mogla su deca jos da trenirav tamo.

Sefica gradjevinske mafije sa svojim miljenikom ide na teren i meri privatne parcele,sljivike i livade u radno vreme.Koalicija bas ima "lepu"saradnju!

Tako je to kada polupismeni lazni doktor Nesi vodi ovaj projekat...decko je zalutao na mestu vecnika on pojma nema, bavi se perifernim stvarima dve godine...unistice i ono malo sto je od sporta ostalo.

Sramota je Ovo bruka Sta vise da se kaze zalosno gde si osmani sad nesto da kazes Posto sve znas Hahahahah

Najnovije vesti

ZutoCvece