CERA MRTAV za vranjske medije

Vest da je vranjski pesnik Miroslav Cera Mihailović dobio nagradu «Zlatni prsten» objavio je samo jedan medij u Vranju, portal InfoVranjske, i nijedan više od desetak televizija, radija i sajtova u gradu.

Ovaj slučaj jasno odslikava medijsku sliku Vranja, i pokazuje da ni tako benigne stvari kao što je ova ne smeju biti objavljivanje, zbog pažnje da se ne naljute vlasti, dakle, finansijeri čitave priče.

- Ubeđen sam da svi vranjski mediji, izuzev InfoVranjskih, ne žele da se zameraju aktuelnoj gradskoj vlasti, jer ih ona «sufinansira», pa ne žele da ostanu bez makar malog parčeta budžetskog kolača, to je i ništa drugo jedini razlog za ovakav odnos medija u Vranju prema jednoj ovako značajnoj nagradi - potvrđuje ovakav stav poznati vranjski medijski radnik koji je želeo da ostane anoniman.

Pesnik Miroslav Cera Mihailović dobio je ovogodišnju prestižnu međunarodnu nagradu «Zlatni prsten» koju dodeljuju izdavačka kuća «Feniks» iz Skoplja i Fondacija za kulturnu i naučnu prezentaciju «Makedonija prezent».

Obrazloženje nagrade je da je reč o afirmisanom pesniku članu Udruženja književnika Srbije, Srpskog književnog društva, saradniku Matice srpske i uredniku Književne zajednice «Borisav Stanković» sa kojom je osnovao najznačajniju manifestaciju u Vranju «Borinu nedelju».

Nagradu «Zlatni prsten» poneli su književnici iz brojnih balkanskih i evropskih zemalja, iz Japana i drugih vanevropskih država, ali, vranjskim medijima to očigledno nije bilo dovoljna preporuka da o tome izveštavaju.

S. Kostić - SSB

Komentari

Cera je klasičan proizvod komunizma. On slavi slavu, ali slava ne slavi njega. Ne mora neko da nosi petokraku na glavi da bi bio komunist (čitaj boljševik). Ovo je dvostruki špijun u ostavci, vlasnik državnih alla Stane Dolanc stanova, aktivni uživalac dogovorne komunističke afirmacije, kulture i ekonomije; i na kraju, da ironija bude veća, on je protiv svega toga što je on! Vreme prolazi, ali repovi ovih otrovnih patočnih ulja i derivatni destilati nikako da budu pravno procesuirani i kažnjeni, Cera je čisti dokaz da je nevidljiva komunistička nomenklatura i soldateska i-dalje tajno na vlasti, inače bi ovaj lažnjak, sa lažnom bradom i imenom, odavno odguslao svoje. P. S. Nisam smela ni da mislim na njega i na preostale komunističke derivate, načisto bi mi se ogadila knjiga.

Kakve veze sa komunizmom, slavom, rakijskim kazanom, bradom i brkovima ima Cerino književno stvaralaštvo? Reč je o poznatom i priznatom pesniku, priznatom u okvirima koji su malčice širi od poteza donje Vranje - Amam.Što se, pak, knjige tiče, i to što ste pročitali, ako jeste, bolje da niste.

Komentar je super i baš gadja u metu. Zahvaljujem redakciji što objavljuje komentare sa druge strane priče; a Vi gospodjo mnogo pišete, ali malo čitate, jer da ste kako kažete, malčice, u životu nešto pročitali znali biste da se "donje" Vranje, kao i Novi Sad, kao i Vrnjačka Banja ili Donji Vakuf pišu velikim slovom jer nisu u ulozi prideva, već u ulozi sastavnog imena mesta, kao srasli atributi za osnovno i pojedinačno ime mesta ili nečega. I da je samo to nedostatak, kamo te lepe sreće. Zato mi je i smešno, da Vi nekom odredjujete da li je trebao da čita ili ne.

To moje malo "d" ima veze sa suštinom komentara koliko i Vaše "dj" odnosno srpsko latinično "đ", ako ćemo već da "zalazimo u sitna grafološka crevca", što bi rekao Basara. Elem, možete iz pravopisa prepisivati pravila o pisanju velikog slova koliko god Vam to vreme i obaveze dopuštaju, reč je (samo) o pokušaju diskvalifikacije po sistemu "vidi ga ne znaje padeži", kad već ništa drugo ne prolazi.

Opet lazete da ste samo vi objavili.

Ене га,мерка бехатон плоче око хотел.

Najnovije vesti

ZutoCvece