Bulatović Agenciji prikazao LAŽNE PODATKE o svojoj zaradi (FOTO)

Narodni poslanik i šef SNS-a u Vranju Slaviša Bulatović podneo je pogrešne podatke Agenciji za borbu protiv korupcije o visini svoje plate.

Prijavljivanje zarada i druge imovine inače je zakonska obaveza svakog izabranog i postavljenog lica u Srbiji, a Bulatović je o svojoj imovini Agenciju poslednji put obavestio 23. avgusta 2019. godine.

Prema navodima na sajtu Agencije, Bulatović je prijavio da prima platu od 67.000 dinara mesečno, kao narodni poslanik, te prijavio da nema automobil niti neporektnosti niti bilo kakvu ušteđevinu.

Znači, 67.000 dinara mesečno, i to je to.

Ali, dokument koji su Info Vranjske dobile od stručne službe Skupštine Srbije, a po zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja, pokazuju nešto drugačiju sliku.

Prema ovom izvoru, Bulatović je u 2019. godini zaradio 2.114.443 dinara samo od plata i paušala, plus naplatio 1.227.734 dinara za putne troškove autom koji ne poseduje, jer ga nije prijavio Agenciji.

Od zarade od preko dva miliona deo se odnosi na platu, a deo na paušal, koji za svakog poslanika iznosi 30.000 dinara mesečno, li 360. dinara godišnje.

Po ovoj računici, Bulatović je za plate u 2019. godini od građana Srbije, a na blagajni Skupštine, naplatio ukupno 1.754.00 dinara, ili oko 146.000 dinara mesečno, što je oko 2,5 puta više od cifre koju je prijavio Agenciji.

Kako Agencija računa na pola godine, dakle recimo od juna 2018. do juna 2019. godine, situacija bi mogla biti drugačija, ali to ipak nije slučaj.

Bulatović je iz budžeta u 2018. godini naplatio ukupno 1.970.968 dinara, za plate i paušal, plus troškove putovanja u iznosu od 1.050.760 dinara, iako nema auto kojim bi se vozio i to prijavio Agenciji.

Ako se paušal nije menjao, onda je Bulatović čisto za plate inkasirao 1.611.000 dinara za 2018. godinu, ili 134.000 dinara mesečno.

Prostom računicom, ispada da je Bulatović u proseku, za 2018. i 2019. godinu, zarađivao 140.286 dinara mesečno, a Agenciji prijavio duplo manju sumu, samo 67.000 dinara na mesec.

E sad, odakle ovaj nesklad u brojkama, onim stvarnim i onim prijavljenim Agenciji za borbu protiv korupcije?

Nažalost, Slaviša Bulatović ne javlja se na pozive Info Vranjskih već godinama, pa će javnost ostati uskraćena za objašnjenje odakle ovaj ogoman nesklad u zaradi i prijavljenim prihodima.

Možda, jednostavno, i ne zna kolika mu je plata, možda iz godine u godinu prepisuje iste tabele, možda se samo zbunio?

Ili, možda je svesno, ni od koga ometan, napravio teško oprostiv moralni i zakonski prestup?

Ko će ga znati? Uglavnom, on je bogatiji za 100.000 evra od kako je poslanik, i to je za svaki respekt, bez obzira to se pred Agencijom pretvara da je go ko pištolj.

I toga se treba setiti u času dok držimo glasački listić, prvi naredni put.

SSB

Komentari

Prima platu kao Poslanik.
Prima platu u Simpo.
A to mu je sića od ONO.....?.
što radi.

Ma Simpo daje radnicima
22.000 dinara, sede kući, ne verujem da će Bulatović da dobija platu kad ima poslanički platu.Mada ranije se svašta dešavalo nije čudo i da dobija.

Nek nam neko kaže ko je njega vinuo u ove visine.
Pa taj je sigurno lud a možda i gori od njega.
Ljudi pa da li ste normalni.......
BOSKE, Disiću vaš neuspeh....

Podnecu prijavu Agenciji za borbu protiv korupcije.
Neka ima traga i kada dodje vreme neko ce to procitati i eventualno procesurirati.
Da to je onaj Narodni poslanik, Milogorac, Uzurpator školskog dvorišta kome dete putuje na nezasluženu džacku eskurziju, preko pritiska i veze Direktorice Gimnazije koja šuruje sa lokanim SNS-om. Sramota

Što ne pišete o današnjem hapšenju piljara..

Koji piljar? Razjasni nam

Kakva tikva se nazire u pozadini, lele cirkus

Došlo vreme za glupake, neznalice, budale, nesramne, bezobzirne....... Svaka roba ima rok trajanja.

Pokušajte ovako:
1. Uputite njemu i javnosti otvoreno pismo sa pozivom da se javi i objasni ove podatke.
2. Uputite mu poziv po Zakonu o pristupu informacijama od javnog značaja.
3. Obavežite centralu SNS da ga oni odozgo uteraju u pamet, i
4. Predložite mu javno da prvom prilikom organizuje konferenciju za novinare i objasni ovu zavrzlamu.
Kako god, na ovome se nesme završiti.

Najnovije vesti

ZutoCvece