BULAT merka DRŽAVNO ZEMLJIŠTE

Porodica Bulatović iz Vranjske Banje, čiji je član Slaviša Bulatović, predsednik Gradskog odbora SNS i narodni poslanik, namerava da otkupi dvorište stare školske zgrade i kuće u kojoj stanuju, a koje se nalazi u državnom vlasništvu, a korisnik je Osnovna škola "Predrag Devedžić", saznaju InfoVranjske.

- Grupa inženjera i tehničara geodetske struke obavila je u ponedeljak 12. avgusta geodetski premer na katastarskoj parceli 2319 KO Vranjska Banja, na lokaciji u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca 93, pa sam prišao i upitao jednog od inženjera šta nameravaju da rade u školskom dvorištu? Odgovorio mi je da ovu inače jedinstvenu parcelu žele da preparcelišu, podelom na više parcela, kako bi Bulatović mogao da legalizuje svoje vlasništvo nad delom dvorišta, baš mi je tako odgovorio u originalu -, navodi sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih potencira da je ukazao na nedeljivost parcele u državnoj svojini, da se inženjer složio da bez određene procedure nema otuđenja državne imovine, ali...

- Procedura je poznata, ona mora da prođe sve instance, od odluke Školskog odbora OŠ "Predrag Devedžić" do oglasa koji treba da objavi Republička direkcija za imovinu na koji može da se javi svaki punoletan državljanin Republike Srbije, da se odredi početna cena, a onda krene na licitaciju, međutim, ovde je izgleda u pitanju "prečica", omiljen način porodice Bulatović koja je na sličan način svojevremeno otkupila kuću u kojoj živi -, objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, cepanje jedinstvene parcele takođe će predstavljati pravni problem.

- Prvo, Bulatovići su otkupili kuću površine 200 kvadrata, ali nisu zemljište koje je državna imovina, ali su ga uzurpirali podizanjem parka i mislim da su baš na taj deo bacili oko, želeli bi da ga kupe, međutim, parcela je jedinstvena, pa oni žele taj "njihov" deo da izdvoje iz jedinstvene parcele, pa da ga tako valjda lakše kupe -, tumači sagovornik InfoVranjskih.

Podsećamo, tokom 2016. i 2017. godine, dogradnjom sobe i terase bez dozvole površine 35 kvadratnih metara, Bulatovići su uzurpirali zemljište u državnoj svojini, što je ostalo izvan interesovanja nadležnih inspekcijskih organa u Vranju.

Komentari

Veći baksuzi,lazovi,licemeri,foliranti i lopovi od Bulatovica u Banji neće da se rode i da zive u Banji.Od kako su došli u Banji,Banja propada,a oni koristeci narodnu muku zive kao da su aristokratska klasa,a ne šopovi iz Crnu Goru.Kad odu iz Banju,Banji ce da svane i Bog če Banji vratiti sve što su ukrali od Banjčana!

On sve pokrade mi sad ce se traumiramo za park.Neka krade neka nosi ako mu je do zemlju neka se posluzi.

Bulatovicu ti si karcinom za banju a doneo si ga i u vranje.Ega te on i unisti.Ode nam omladina u beli svet zbog vase lazi i obecanja o boljem zivotu.

Bruko zar ti je sve malo necemo ti dati skolsko dvoriste, gubise iz banje

Gubise iz nase banje, nisi ostavio obraza, steta za decu koju je tata obelezi za navek

Zasto ono bese sluze gov.jive motke ???

Ljudima kod kostaninu fabriku nisu dali da kupe zemljiste koje je bilo njihovo dvoriste a sad zidaju zgradu od 6 sprata bez dozvolu na par metara od njihovih zgrada a on uzima sta hoce. Govna jedna!

Najnovije vesti

TRI PUTA pljačkali istu kuću »

Pripadnici MUP-a u Vranju, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivične prijave protiv trojice mu...

Recko se vraća na klupu Dinama »

Dragan Antić Recko, doskorašnji predsednik vranjskog prvoligaša, ponovo je na klupi Dinama i predvodiće Vranjance na meč...

ZONA: Pčinja vodi kolo »

Svi klubovi sa područja Pčinjskog okruga u 15. kolu Zone «Jug» zabeležili su pobede, dve kao domaćini, a dve u gostima....

Uredili dvorište SIGURNE KUĆE »

Članovi Udruženja «Centar za društvene integracije» iz Vranja uredili su dvorište Sigurne kuće u Vranjskoj Banji koja je...
Sajam Zaposljavanja