BUJANOVAC: Likvidirana Direkcija, oštra rasprava oko sudbine radnika

Na drugoj sednici Skupštine opštine Bujanovac, sa 29 glasova „za“ usvojena je Odluka o pokretanju postupka likvidacije JP Direkcija za izgradnju opštine Bujanovac”, piše portal Titulli.com.

Ova tačka dnevnog reda izazvala je oštre polemike na relaciji pozicija-opozicija. Opozicija je iznela stav da je prema većini od 42 radnika ovog javnog preduzeća pristup diskriminatorski, dok pozicija tvrdi da nijedan od njih neće ostati bez posla.

Hajredin Hyda, odbornik opozicione Demokratske partije, rekao je da su radnici ovog preduzeća ostavljeni na milost i nemilost političkoj volji većine.

„Diskriminišu se 42 radnika, jer je 16-oro njih prebačeno u Opštinsku upravu u kojoj redovno primaju plate.

Njima se plaća zdravstveno, pa i penzijsko osiguranje, dok je 30 ljudi ostalo bez plata, osiguranja i ne zna se šta će se desiti sa njima”, rekao je Hyda za govornicom.

Replicirao mu je odbornik vladajuće Partije za demokratsko delovanje (PDD) Enver Ramadani, koji je objasnio da „nije bilo zakonskih mogućnosti  da preostali deo radnika bude prebačen u Opštinsku upravu“, te da postoji rešenje i za njih.

„Preostali deo radnika biće prebačeni u JP Komunalac.

Dobiće zaostale plate, biće im uplaćeni doprinosi, niko neće ostati bez posla.

Ako i jedan radnik ostane na ulici, vratiću odbornički mandat”, obećao je Ramadani. 

Najnovije vesti

Nova donacija TONČEV GRADNJE »

„Tončev gradnja“ iz Surdulice saopštila je da nastavlja pružanje podrške zdravstvenim radnicima i zdravstvenim instituci...

POBUNA zaposlenih na ORL-u »

Na odeljenju ORL (otorinolaringologije) u sredu se dogodila pobuna zaposlenih, kada je stiglo naređenje iz menadžmenta Z...
ZutoCvece