BRUKA oko dodele para za KULTURU

Dodela sredstava za sufinansiranje projekata u kulturi još jednom je pokazala pravo lice aktuelne vlasti u Vranju.

Grad je podelio čak 5,5 miliona dinara, a da je retko koji od navedenih projekata uopšte, na bilo koji način, vezan za kulturu!

Ovaj istorijski uspeh većnice za kulturu Zorice Jović ovekovečen je spiskom srećnih dobitnika donacije, na kome prednjače četiri knjige koje će biti štampane u Udruženju književnika Vranja, za ukupno 270.000 dinara.

Izvesna organizacija „Čuvari Srbije“ dobila je za „Raspevane stihove“ 70.000 dinara, dok znameniti EUROS, koji dobija pare na svim mogućim konkursima za sve na svetu, očekuje 50.000 dinara.

UG „Ćoška“ dobilo je 60.000 dinara za obeležavanje 800 godina autokefalnosti. Lepo, samo, kakve bi ovo veze moglo imati sa kulturom?

Poslastica tek slede - Udruženje potomaka ratnika dobilo je 100.000 dinara da pravi nešto „U slavu predaka“. Pomen li, šta li je, al od kulture je daleko kilometrima.

Kakve veze ima sa kulturom i Dečiji savez sa projektom vrednim 200.000 dinara nazvanim „Dečije srce greje kao sunce“, ili KUD Mladost i projekt „Jedinstveni u različitosti“?

Neko ovde, očigledno, pojma nema, ni izbliza, šta bi kultura uopšte moglo da bude.

Ono, da se ne greši duša, odobrena su značajna sredstva za „Sevdah“, Piano samer, Phantomfest, ali, šta reći za SUBNOR, koji je dobio 1,1 milion dinara?

Nesposobnost da se stvari podvoje, a obaveza da se svi nahrane mnogima će, čim ovo prođe, doći glave.

Čim zakon ponovo počne da deluje, eto mnogo briga za one koji sada bezbrižno potpisuju čak i ovakve dokumente.

Ali, to kad bude.

SSB

Komentari

Lele Lele , Stojančiću pa gde ode ti u kulturu ,s tvoje udruženje Ćoška i tamo li zakasa , malo ti sedamsto i nešto hiljada od socijalna davanja pa sad i u kulturu , čudo samo šezdeset hiljada , nije mogao drugar ti Jova da izgura tu izgleda.

Au pa on pored kafane , agencije za čišćenje i direktorske fotelje ima i udruženje građana , sramota , sve mu malo , ..

Stojančić mu je skraćenica od sve u sve se meša, ali će mu se skrate pipci sa svih strana , ne može više da vršlja , ne ne..

Ćoška je zajednička bre , na Stojančića i njegovog bota od poverenja Danijela, oni su dupe i gaće, nerazdvojni , samo grabe ....

Katastrofa, a ovamo Danijel kuka kako nema novca , još za drva neje pare daja, a uzima tolke pare od udruženje sa Stojančića

Zorica je kraljica, sve može

Sta uradi ovo seljance za tri godine od obrazovanja i od kulture? Napravi totalni haos, sve sto je mogla da upropasti upropastila je, zajedno sa onu Mirjanu Savov koja joj iz zadnjicu ne izlazi. Namesti muza da bude savetnik, drzi decko seminare, ona pusta pare skolama one mu placaju, deli drzavne pare kome kako stigne, jedan opsti cirkus. Zorice kude ces posle kad ovo prodje? A brzo ce, mnogo brze nego sto ste mislili. Bruka i sramota sta radite...

Najnovije vesti

JS predala i listu u HANU »

Jedinstvena Srbija predala je, posle Vranja i Banje, i izbornu listu za lokalne izbore u Vladičinom Hanu. Naziv liste je...
ZutoCvece