Brojke padaju, raste broj vakcinisanih

Epidemija virusa korona na jugu Srbije je u povlačenju, pokazuju poslednji podaci Gradskog štaba za vanredne situacije, u porastu je jedino broj vakcinisanih građana na području Grada Vranja koji je iznad 37.000.

Procenat novozaraženih u odnosu na broj testiranih uzoraka danima je jednocifren, jer je od 187 testiranih uzoraka, 15 pozitivnih na COVID 19 na području Pčinjskog okruga, što predstavlja osam odsto, bezmalo na istom procentu u odnosu na prethodni izveštaj i Srbiju.

U Vranju je sedam novoinficiranih korona virusom, Surdulici troje, Preševu dvoje, po jedan u Bujanovcu i Bosilegradu, dok u Trgovištu nema novih slučajeva infekcije.

U kovid ambulanti u Vranju obavljeno je 109 pregleda, 33 su prvi, upala pluća dijagnostifikovana je kod tri pacijenta, a od 40 antigenskih testova, šest je pozitivnih.

U dve vranjske kovid bolnice na lečenju su 42 pacijenta, kod 35 je potvrđena infekcija korona virusom, na kiseoniku su 24 lica, a slobodne su 34 postelje.

Precizan broj vakcinisanih građana je 37.250, samo prvu dozu primilo je 20.386 građana, a drugu 16.314.

NIV

Najnovije vesti

Dr Ljiljana Antić u ilegali!? »

Dr Ljiljana Antić, direktorka Zdravstvenog centra u Vranju, nalazi se u svojevrsnoj SNS ilegali, ističe za portal InfoVr...
ZutoCvece