BRNABIĆ: Pozorište u Vranju PRIORITET

Premijerka Srbije Ana Brnabić i ministar kulture Vladan Vukosavljević najavili su u četvrtak, na otvaranju Narodnog muzeja Srbije u Beogradu, da je jedan od prioriteta Vlade Srbije rekonstrukcija pozorišta u Vranju.

- Mi sutra nastavljamo da radimo, čeka nas obnova pozorišta „Bora Stanković“ u Vranju - rekla je Brnabić.

Ministar Vukosavljević je rekonstrukciju pozorišta u Vranju naveo kao jedan od ciljeva Ministarstva, među kojima je pobrojao izgradnju Muzeja grada Beograda, rekonstrukciju pozorišta u Subotici, završetak hrama Svetog Save i obnovu manastira Hilandar.

Zgrada Pozorišta u Vranju izgorela je u podmetnutom požaru 2. jula 2012. godine, a počinioci do danas sa sigurnošću nisu pronađeni niti privedeni pravdi.

Do danas, samo je ministar finansija Mlađan Dinkić u svoje vreme odvojio 25 miliona dinara za rekonstrukciju zgrade, koja je posle prve, „betonske“ faze izgranje otrovana oplatolom, pa je pre druge faze pokrenut proces dekontaminacije već odrađenog posla, što je koštalo oko 60 miliona dinara, a do danas za to niko nije odgovarao, niti je protiv bilo koga pokrenut postupak.

SSB

Najnovije vesti

NOVI INCIDENT u ZC Vranje »

U sredu rano ujutru u vranjskom Zdravstvenom centru došlo je do novog incidenta, povodom koga je u upravi ove institucij...
ZutoCvece